ACTUALITATE 12 ianuarie 2015

"Încercăm să rezolvăm luna aceasta situaţia de la Serviciul Permise Auto"

de Agerpres | 151 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat, luni, că va încerca să rezolve luna aceasta situaţia creată din cauza lipsei de personal la Serviciul Public de Permise şi Înmatriculări Auto, unde mai mulţi agenţi sunt inculpaţi pentru fapte de corupţie.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat că una dintre soluţii ar fi detaşarea unor angajaţi de la alte servicii aflate în subordinea Prefecturii Covasna. „Luna aceasta sperăm să rezolvăm problema şi să descongestionăm Serviciul de permise. (...) Se lucrează cu un efectiv redus şi e greu şi pentru lucrători şi pentru cetăţeni”, a declarat Sebastian Cucu.

În primăvara anului 2009 mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna, suspectaţi că ar fi facilitat înmatricularea frauduloasă a unor autoturisme, au fost inculpaţi pentru fals, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. În toamna anului trecut, un alt angajat a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de euro mită de la un candidat pentru a-i facilita promovarea probei practice pentru obţinerea permisului de conducere. Persoanele inculpate nu mai au voie să continue profesia sau activitatea în exercitarea căreia au săvârşit infracţiunile de care sunt acuzaţi, dar în locul lor nu pot fi angajate alte persoane până la finalizarea cercetărilor şi pronunţarea unei sentinţe definitive. Prin urmare, Serviciul de Permise Auto este nevoit să lucreze cu un efectiv redus, de numai şase funcţionari, care se ocupă de eliberarea şi preschimbarea permiselor, a documentelor pentru înmatriculări, radieri, autorizaţii provizorii, programarea şi examinarea teoretică şi practică a absolvenţilor şcolilor de şoferi. Pentru a face faţă numărului mare de solicitări adeseori şi şeful Serviciului, Eugen Deaconu, lucrează la ghişeul de relaţii cu publicul.

Tot din lipsă de personal, examenul teoretic pentru permisul de conducere se organizează o sigură dată pe săptămână, lunea, zi în care se formează cozi imense, iar candidaţii trebuie să aştepte ore în şir pe holurile sau în faţa instituţiei.

Nemulţumiţi, oamenii au cerut să se suplimenteze numărul calculatoarelor, să fie făcute programări pe ore sau să se poată da examenul teoretic în mai multe zile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.