ACTUALITATE 10 februarie 2014

Prefectul îi va cere deputatului Păun să vină la romii din Covasna

de Monica Vrânceanu | 722 vizualizări

Deputatul minorităţii rome nu a fost niciodată pe aici de când a fost ales într-un colegiu din judeţ

Prefectul județului Covasna, Dumitru Marinescu, este nemulțumit de faptul că deputatul Nicolae Păun, ales pe listele Partidei Romilor într-un colegiu din județul nostru, nu a avut niciun fel de implicare în problemelor romilor din Covasna. Mai mult, Marinescu spune că Păun nu a dat nici măcar un semn de când a fost ales în 2012, ceea ce nu este deloc normal.

Dumitru Marinescu a declarat luni că romii din Covasna au în continuare nevoie de ajutor în multe probleme, însă deși au un parlamentar care teoretic îi reprezintă, pe Nicolae Păun, practic nu au nici un ajutor de la acesta.

E mai bine de un an de când a fost ales pe listele Partidei Romilor în județul Covasna și totuși, nu am primit niciun semn de la el, nu a dat vreun telefon vreodată, nu a manifestat niciun interes pentru ce se întâmplă cu romii de aici, nu a venit în vizită. Și există destule probleme în care ne-ar putea ajuta, sunt proiecte europene pentru romi, avem un proiect de integrare unde ne-ar fi de folos. Ar fi normal să dea un semn de implicare și dacă nu a făcut-o până acum, îl voi contacta eu, căci chiar avem nevoie de sprijin”, a spus prefectul Marinescu.

Potrivit acestuia, Prefectura va debloca în perioada ce vine și postul de consilier pe problemele romilor, sperând să identifice cât mai curând o persoană care să îl ocupe, astfel încât să se pornească mai multe proiecte menite să ajute comunitățile romilor. Prefectul Marinescu a admis că poate nu va fi identificată o persoană potrivită din rândul romilor pentru acest post, așa că va fi posibilă și angajarea altcuiva, însă neapărat a cuiva care e familiarizat cu specificul romilor și problemele lor.

Nicolae Păun a fost ales pe lista Partidei Romilor în decembrie 2012, câștigând locul de deputat în Colegiul Baraolt, pe baza algoritmului aplicat reprezentanților minorităților naționale. La momentul alegerii, Păun ne-a declarat că va veni în Covasna și se va îngriji de soarta romilor de aici, însă de atunci și până acum spusele sale nu s-au transformat în realitate iar romii covăsneni încă mai așteaptă întâlnirea cu deputatul lor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.