ACTUALITATE 24 ianuarie 2024

Prefectul de Covasna: „Haideți să continuăm acest vis al unității”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2157 vizualizări

Despre unire, înțelegere și solidaritate a vorbit miercuri, în discursul său de la Ziua Unirii Principatelor, în cadrul ceremoniei organizate la Sfântu Gheorghe, și prefectul județului Covasna, Ráduly István. 

Unirea Principatelor Române a reprezentat un pas esențial în direcția construirii României moderne și a luptei pentru drepturile și libertățile poporului român. Aceasta a dat startul unei perioade de progres și dezvoltare în care s-a urmărit construirea unei societăți fundamentată pe principiile statului de drept, a egalității în fața legii și a respectului pentru drepturile omului.

Pe atunci, liderii și intelectualii vremii au lucrat împreună pentru a promova valorile culturale, educația și înțelegerea reciprocă între diferitele regiuni ale țării. A fost o perioadă de înflorire culturală și științifică, în care s-a demonstrat lumii întregi potențialul și contribuția României la civilizația mondială.

Să celebrăm Unirea Principatelor Române ca un moment de înțelegere și solidaritate, de apreciere a moștenirii noastre comune și de consolidare a angajamentului nostru pentru un viitor mai bun. 

Haideți „să dăm mână cu mână”, și să continuăm să ducem mai departe acest vis al unității și să ne străduim să realizăm aspirațiile și dorințele întregului popor, pentru ca să „piară dușmănia-n țară!”.

La mulți ani!”, a spus prefectul județului Covasna. 

Sărbătoarea de Mica Unire a fost altceva anul acesta. Defilarea militară a fost detronată din topul acțiunilor preferate de la ceremonia militară organizată în centrul orașului. Acum, un moment artistic interpretat de un grup de artiști cu experiență a crescut entuziasmul pentru astfel de evenimente și a creat amintiri frumoase pentru zecile de persoane care au fost acolo.  

Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu și Moș Ion Roată au fost primiți cu ropote de aplauze și zâmbete mari, în ciuda gerului.  

Alexandru Ioan Cuza și Mihail Kogălniceanu au fost interpretați de actorii George Custură și Ștefan Butucea. Un alt personaj central a fost Moș Ion Roată, adus la viață acum de Ștefan Lupu. 

Alături de aceștia s-a aflat și Grupul de Artiști Populari din cadrul Asociației Zestrea Săcele. Mulțumiri au fost adresate și Teatrului „Andrei Mureșanu”, pentru sprijin. 

Ceremonia militară de la Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia a avut loc acest moment, a început miercuri la ora 13:00. A cuprins și defilarea militară, Hora Unirii și depunerile de coroane la Grupul Statuar „Mihai Viteazul”.  

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.