ACTUALITATE 29 iunie 2009

Prefectul cere bani pentru drumurile şi podurile din judeţ

de Covasna Media | 425 vizualizări
Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a iniţiat trei proiecte de hotărâri de guvern, prin acestea solicitând direcţionarea a peste 30 de milioane de lei din fondul de intervenţii, în scopul executării a trei lucrări de infrastructură urgente judeţului. Codrin Munteanu a declarat ieri că banii solicitaţi vizează reconstruirea podului de peste râul Olt de la Apaţa - Aita Mare, pe acesta fiind interzisă circulaţia în urmă cu câteva luni, din

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a iniţiat trei proiecte de hotărâri de guvern, prin acestea solicitând direcţionarea a peste 30 de milioane de lei din fondul de intervenţii, în scopul executării a trei lucrări de infrastructură urgente judeţului.

Codrin Munteanu a declarat ieri că banii solicitaţi vizează reconstruirea podului de peste râul Olt de la Apaţa - Aita Mare, pe acesta fiind interzisă circulaţia în urmă cu câteva luni, din cauză că nu mai oferea siguranţă. Suma solicitată pentru acest obiectiv a fost de 12 milioane de lei, în vreme ce o altă sumă, de 2,4 milioane, a fost solicitată pentru reabilitarea unui pod din lemn, afectat de ape, de la Întorsura Buzăului.

Cea de-a treia sumă solicitată priveşte reabilitarea şi consolidarea Drumului Judeţean (DJ) 113 - legătura Târgu Secuiesc - Bixad - Lacul Sfânta Ana, în acest sens fiind cerute din fondul de rezervă 18 milioane de lei.

Administraţiile, sfătuite să se implice mai puternic în problematica situaţiilor de urgenţă

Codrin Munteanu a atras însă atenţia asupra faptului că primarii covăsneni trebuie să acorde o mai mare atenţie situaţiilor de urgenţă şi, în acest sens, să întocmească documentaţiile pe care să le prezinte apoi prefectului, pentru iniţierea proiectelor de hotărâre în baza acestora.

„Pentru podul de la Aita Mare, de exemplu, nu există o sesizare pe situaţiile de urgenţă; administraţiile trebuie să înteleagă că „situaţiile de urgenţă” nu înseamnă doar calamităţi, dezastre... ci înseamnă tot ceea ce afectează. Dacă am două case inundate, întro localitate, atunci trebuie să acţionez în această idee. Pentru justificarea cererilor de fonduri trebuie întocmită o documentaţie, nu se pot cere bani apelând la sentimentalisme, trebuie să existe o documentaţie clară“, a explicat prefectul.

Astfel, Munteanu a arătat că există destule cazuri în care administraţiile locale au întocmit documentaţii şi proiecte pe care le-au trimis singure la Bucureşti, acestea „pierzându-se” pe la Guvern sau pe la diverse ministere, deoarece ar fi trebuit să plece din cadrul Prefecturii, direct către Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În acest sens, Codrin Munteanu a arătat că s-a constituit, în interiorul Prefecturii, un grup de lucru care se ocupă de proiectele hotărârilor de guvern.

„Vom ajuta autorităţile locale să întocmească aceste documentaţii, însă nu vom face treaba în locul lor. Însă, prin acest ajutor, documentele şi proiectele vor pleca de la noi, din Prefectură, prin poşta specială, având siguranţa că vor ajunge acolo unde trebuie”, a conchis Munteanu.

Monica Rizea

Teme articol: poduri podet
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.