ACTUALITATE 15 iunie 2016

Prefectul a atacat hotărârea CJ privind acceptarea donaţiei steagului secuiesc

de Agerpres | 1097 vizualizări

Prefectura Covasna a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean privind acceptarea donaţiei unui steag secuiesc din partea Partidului Civic Maghiar, donaţie condiţionată de arborarea acestuia în spaţiul public, respectiv în sala de şedinţe a instituţiei.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că, în urma refuzului Consiliului Judeţean de a revoca această „hotărâre nelegală“, a fost nevoit să acţioneze în judecată ambele părţi.

„Contractul de donaţie este anexă la hotărârea Consiliului Judeţean, deci parte a hotărârii (...), drept urmare am chemat în instanţă ambele părţi. Obiectul acţiunii în instanţă este anularea hotărârii Consiliului Judeţean, deci şi a contractului de donaţie (...) Nu donaţia în sine este problema, ci faptul că este sub condiţia arborării acestui steag, lucru nepermis de lege“, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Potrivit acestuia, steagurile nerecunoscute legal, cum este cel secuiesc, nu pot fi arborate pe clădirile publice ori în incintele acestora, lucru confirmat şi de o serie de sentinţe judecătoreşti rămase definitive.

Steagul secuiesc a fost donat Consiliului Judeţean Covasna de către liderii Partidului Civic Maghiar în luna februarie a.c şi a fost arborat în sala de şedinţe a instituţiei.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef a declarat că acţiunea Prefecturii este „revoltătoare“ şi că nu înţelege de ce steagul secuiesc, reprezentativ pentru comunitatea maghiară din judeţ, nu poate sta alături de cel al României şi al Uniunii Europene.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mai are si prefectul de lucru, 16 iunie 2016
....daca nu are altceva de facut, Cucu se ocupa cu Steagul Secuiesc. Steagul sus, steagul jos, CJ aproba, prefectul contesta. Ce bine le merge unora in Covasna, asa o functie de taiat frunze la caini, citeste integral
pitagora, 16 iunie 2016
Mai Kulcsar,te credeam mai destept.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.