ACTUALITATE 22 martie 2019

Povestea revenirii apei Mathild din Bodoc, la Szimpla

de Daniela Luca | 5687 vizualizări

Evenimentul va marca Ziua Mondială a Apei

Sub deviza „Apă pentru toți” localul Szimpla din Sfântu Gheorghe va sărbători vineri, 22 martie, Ziua Mondială a Apei. Invitatul special al evenimentului este Sorin Dănilă, cel care a readus la viață apa minerală Mathild din Bodoc. De la ora 18:00, omul de afaceri va vorbi de povestea din spatele acestei revitalizări, dar și despre conceptul care stă la baza produsului care a revenit recent pe piață.

Ceea ce i-a determinat pe organizatorii de la Szimpla să aducă în centrul atenției diverse aspecte legate de apă și consumul acesteia și să se înscrie pe lista celor cărora le pasă, a fost sloganul din acest an al Zilei Mondiale a Apei: „Apă pentru toți”.

„Am zis că mottoul de anul acesta este chiar unul fain în ideea în care am avut ocazia să fim primii din județ care am avem apa minerală renăscută de la Bodoc și am zis că e o idee foarte bună să legăm acest lucru de Ziua Mondială a Apei. Ne-am dorit să facem cunoscută publicului larg renașterea apei, să-l cunoască pe omul din spatele apei. El va vorbi despre ce înseamnă să nu-ți bați joc de un izvor, ce înseamnă să nu faci foraje ca să forțezi debitul apei, deci efectiv va vorbi despre apa în starea ei naturală așa cum e, iar lumea va avea posibilitatea să o și guste”, ne-au spus joi, 21 martie, organizatorii de la Szimpla.

Aceștia au adăugat că izvorul Mathild, abandonat în 1964, s-a redeschis în 2018, iar apa are un gust bine definit și este exclusivistă datorită compoziției rare, fiind bogată în bicarbonat natural.

„Când am gustat-o, m-am îndrăgostit instantaneu și mi-am dat seama de potențialul ei”

Acum doi ani, brăileanul Sorin Dănilă care a locuit mai mult de jumătate de viață în străinătate, s-a stabilit în Bodoc după ce a cumpărat fabrica de îmbuteliere a apei minerale din zonă. Spune că este atașat de zona din mijlocul Transilvaniei și o numește „Elveția României”.

„Am locuit în țări ca Anglia, Rusia, Ungaria, Germania unde am văzut diversitatea de produse și am simțit că pe piața românească lipsește ceva. Conceptul este să pui în valoare ceva tradițional, dar și să fie un produs de calitate. Apa Mathild împlinește aceste două criterii, deci e un produs foarte tradițional, are peste 200 de ani vechime, istorie, și este un produs de calitate deosebită. În opinia mea este printre primele cinci ape din lume. În Germania consumam tot o apă din familia apelor carbonatate. A fost ca o continuare când am gustat apa din izvorul Mathild. Când am gustat-o, m-am îndrăgostit instantaneu și mi-am dat seama de potențialul ei, pentru că într-adevăr este o apă cu care te saturi când bei, simți ce bei, e o experiență gastronomică aparte. Asta a fost ideea, să pun în valoare izvorul Mathild, nu încerc să fac industrializare din așa ceva”, ne-a spus Sorin Dănilă.

Așadar, conceptul este definit în jurul unei ape artizanale de izvor, iar din acest motiv apa minerală Mathild nu se va regăsi în lanțuri mari de magazine. Momentan localul Szimpla este unicul loc din județ de unde doritorii pot cumpăra produsul.

Ziua de 22 martie a fost aleasă pentru a se sărbători Ziua Mondială a Apei în 1992 la Rio de Janeiro, în cadrul Conferinței pentru Mediu și Dezvoltare a Națiunilor Unite. În România această zi este sărbătorită din anul 1993 prin diferite evenimente și conferințe cu privire la prevenirea dezastrelor naturale provocate de apă  pe plan național, soluții de gospodărire a apelor, precum și la impactul global pe care apa îl are în prezent.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.