ACTUALITATE 26 septembrie 2020

Povestea din spatele pachetelor distribuite vineri într-o comunitate defavorizată din zona Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 5050 vizualizări

Mai multe imagini cu persoane dintr-o comunitate defavorizată care vineri așteptau înghesuite să primească pachete au stârnit controverse în rândul internauților întorsureni, în prag de alegeri locale. Reprezentanții Parohiei Întorsura Buzăului, care au fost în centrul acestui eveniment, spun că acțiunea a făcut parte dintr-o campanie de binefacere, realizată în colaborare cu o companie din București și că nu are legătură cu nicio campanie electorală.

Parohiile Întorsura Buzăului I și II reprezentată prin preoții parohi Popica Ciprian și Apafi Mihai însoțiți de cei doi epitropi Stoica Valentin și Crăciun Adrian, au dăruit mai multe pachete cu haine și încălțăminte (409 kg) în pungi sigilate, primite de Asociația Femeilor Ortodoxe din Întorsura Buzăului în parteneriat cu Parohia Întorsura Buzăului de la S.C. Miniprix S.R.L. București, mai multor persoane defavorizate din parohia noastră. Toate aceste pachete au fost distribuite astăzi, 25.09.2020, prin recenta inițiativă Seva, a cărui nume semnifică „izvor de ajutor” prin intermediul unei aplicații de „smart donation””, ne-au transmis reprezentanții Parohiei.

Pachetele au ajuns la Biserica din Întorsura Buzăului în urmă cu aproape o lună, dar din lipsă de timp și mijloace, nu s-au putut împărți, spun coordonatorii acțiunii. Decizia de a face acest lucru vineri, zi care coincide cu penultima zi de campanie electorală, a fost luată la recomandarea organizatorilor la nivel național ai campaniei, pentru că în caz contrar donațiile ar fi trebuit să fie trimise înapoi, în baza contractului semnat cu firma bucureșteană, mai susțin reprezentanții parohiei.

Datele din buletin, explică organizatorii, au fost preluate pentru a completa procesele verbale de primire a donațiilor. O parte dintre informațiile preluate sunt, totodată, înscrise în aplicația Seva, care cu ajutorul unui cod QR înscris pe punga donată, arată donatorului unde au ajuns bunurile dăruite de acesta. „Totul este clar și transparent”, au subliniat reprezentanții Parohiei.

Cât despre înghesuiala care s-a format în zona unde s-au împărțit pachetele, reprezentanții Bisericii spun că au încercat să le explice oamenilor să păstreze distanța, mai ales în actualul context epidemiologic, dar a fost în zadar.

Preotul paroh Ciprian Popica a subliniat că acțiunea nu are legătură cu susținerea vreunuia dintre cei 9 candidați la funcția de primar al orașului Întorsura Buzăului, ci că a fost vorba doar despre un gest de binefacere.

Potrivit site-ului oficial, Seva este prima aplicație de smart donation din România. Până în prezent, prin intermediul acestei platforme, au fost dăruite peste 1.300 de pachete cu peste 750 de kilograme de haine refolosite și peste 100 de perechi de încălțăminte, în 17 județe din țară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.