ACTUALITATE 14 mai 2013

Poștașii covăsneni nu exclud posibilitatea unei greve

de Székely Emőke | 310 vizualizări

Poștașii din mai multe orașe ale țării au intrat marţi în grevă, nemulțumiți fiind de măsurile luate de conducerea Poștei Române de a le scădea normele de lucru și, implicit, salariile. Poștașii din județul Covasna nu s-au alăturat deocamdată colegilor din țară, însă nici nu exclud o eventuală grevă.

„Dacă ar depinde de mine, am fi intrat în grevă de ieri. Dar depinde de ei (n.r. poștași), de ce decizie vor lua și de cum se vor mobiliza. Aici este deocamdată liniște și pace” – ne-a declarat liderul sindicatului poștașilor din județul Covasna, Cornel Radu.

Trei poştaşi au semnat actele adiţionale

Acesta a precizat că cei pe care îi reprezintă sunt în continuare supărați de măsurile luate de conducerea societății și unii chiar au cedat presiunilor. „În urmă cu câteva săptămâni poștașii din mediul rural au primit acte adiționale la contractele individuale de muncă prin care li se reduce norma de lucru de la 8 la 6, 4 sau chiar două ore. În primă fază nimeni nu a semnat aceste acte, care au fost trimise încă o dată, iar după această a doua tură trei poștași au cedat presiunilor și le-au semnat” – spune Cornel Radu.

Normele lucrătorilor din mediul urban sunt deocamdată „neatinse”, poștașii de la oraș nu au primit asemenea acte adiționale, dar liderul de sindicat spune că mai devreme sau mai târziu și aceștia vor fi afectați de deciziile luate la nivel central.

Până în prezent au primit acte adiționale în jur de 70 de poștași din județ, iar aceștia spun că nu sunt de acord cu măsurile conducerii centrale a Poștei Române pentru că odată cu scăderea normei nu va scădea și volumul de muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.