ACTUALITATE 3 februarie 2014

Porți deschise la Grădinița Pinocchio [FOTO]

de Monica Vrânceanu | 82 vizualizări

O grădiniță de cartier cu dotări moderne şi cadre didactice calificate

Cea mai nouă grădiniță din oraș, Grădinița cu Program Prelungit Pinocchio, folosește zilele libere ale vacanței pentru a se face cunoscută cât mai multor părinți și copii. Astfel, în toată această săptămână, la Grădinița Pinocchio de lângă Şcoala „Nicolae Colan” au loc Zilele porților deschise, ocazie cu care cadrele didactice de aici au pregătit și o serie de programe structurate pe diverse activități artistice, științifice și sportive. Cu o clădire ireproșabil amenajată în interior, cei de la Pinocchio și-au așteptat oaspeții încă de luni – și nu au fost dezamăgiți, căci aici au venit în vizită atât părinți cât și copilași dornici să afle cum îi poate primi această instituție. Astfel, părinții au putut vedea săli de clase luminoase și bine dotate – cu băi proprii, o sală de sport modernă, precum și foarte multe dintre rezultatele muncii creative pe care educatoarele o desfășoară cu cei mici – desene, origami, lucrări din diverse materiale, toate expuse cu mândrie pe holurile și în sălile Grădiniței.

În prezent, la Grădinița Pinocchio sunt peste 300 de copii în diverse gupe de vârstă – 13 la număr în total, în vreme ce educația copiilor este asigurată numai de cadre didactice calificate. Directoarea Grădiniței, Szilvasi Melinda, ne-a declarat că dacă starea generală a Grădiniței este una bună, există totuși loc de mai bine: este nevoie de un teren de joacă în exterior, pentru care ar fi necesari minim 10.000 de lei, care au fost solicitaţi deja Primăriei însă fără șanse de a-i primi în acest an.

Direcțiunea nu se plânge totuși foarte mult din această cauză și se concentrează pe lucrurile bune: faptul că această grădiniță „de cartier” poate concura oricând cu una „de centru” este marea mândrie a celor de aici.

Copiii de azi sunt diferiți față de cei de acum 20 de ani – mai îndrăzneți, mai deschişi – și tocmai de asta, trebuie să ținem pasul cu ei. Avem tot felul de programe extra, prin care facem o educație ecologică a copiilor, dar și o educație prin care încercăm să-i apropiem de tradiții și cultură. Cred că orice părinte care locuiește în zonă și vine în Grădiniță, vede cum arată și discută cu educatoarele, pentru a afla modul nostru de lucru, poate fi cucerit de mediul acesta”, ne-a mai spus Melinda Szilvasi.

De altfel, potrivit spuselor acesteia, la Grădinița Pinocchio nu vin doar copii din zonă, ci și din alte cartiere ale orașului și inclusiv din satele dimprejur – semn că, în doar câțiva ani de la deschidere, instituția a reușit să ocupe un loc fruntaș între grădinițele orașului.

Anna este o fetiță de doi ani și jumătate, care în toamnă ar trebui să vină la grădiniță; tocmai de asta, mama sa, Ilona, a venit cu ea luni la Pinocchio, pentru a afla despre oferta de aici și pentru a vedea cum arată grădinița.

M-a cucerit locul acesta prin curățenie și atmosfera prietenoasă – am văzut educatoarele, am văzut sălile – sunt moderne și calde totodată, pline de jucării și foarte multe lucruri făcute în cadrul activităților cu copiii… cred că e inutil să mai spun că deja am optat pentru a o aduce aici pe cea mică, din toamnă”, ne-a spus Ilona.

Zilele Porților deschise de la Grădinița Pinocchio vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni, până vineri inclusiv, în fiecare dimineață, între orele 9 și 11. Această perioadă este propice pentru vizitarea grădiniței inclusiv pentru că, vacanță fiind, educatoarele de aici sunt mult mai disponibile spre a le arăta părinților sălile și ceea ce oferă instituția.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.