ACTUALITATE 11 august 2014

EDITORIAL. Poporul pesedist, poporul antenist, alte popoare şi doi filozofi

de Dumitru Manolăchescu | 222 vizualizări

Între „poporul” pesedist, „poporul” antenist şi „poporul de idioţi” pentru care a făcut 13 ani de puşcărie Petre Ţuţea (preiau o postare scurtă a unui cititor fidel al ziarului) există o trainică şi descurajantă legătură: frânturile astea de „popoare” se regăsesc în poporul român; mai exact, în „poporul” acela pe care Emil Cioran îl considera gregar, inferior, fără identitate – în opoziţie cu „naţiunea” română beneficiară de spirit, identitate, cultură. În ce proporţii, cât suntem popor şi cât naţiune, ne vom lămuri în toamnă, la alegerile prezidenţiale. La această oră nu putem decât să constatăm că „poporul pesedist” invocat cu dragoste pătimaşă de primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, se suprapune perfect pe imaginea-cadru a „poporului antenist”: fanatic, brutal, animalic, dezorientat, dereglat, manipulat. Am văzut acest „popor” duminică (mă rog, doar o mică parte a lui, între două şi patru mii de oameni), însoţindu-i în „plimbarea” de la ora cinci pe semi-zeii Antenei 3, Badea şi Gâdea. Despre acest „popor de idioţi” scria, plângând în sinea lui, filozoful Petre Ţuţea. Despre acest popor gregar şi fără identitate scria Emil Cioran. Asta-i realitatea şi, o mai spun o dată şi-o s-o tot spun până-n toamnă, de-aia sunt atât de importante alegerile prezidenţiale din noiembrie, de-aia mi se pare vital pentru naţiunea română să beneficieze de votul românilor care nu aparţin „poporului” invocat de Ţuţea, Cioran sau Oprescu. Al românilor care nu-şi revendică apartenenţa la fanatismul patologic al manipulatorilor de la Antenele turnătorului „Felix”. Al românilor care nu-şi pun portretul lui Dan Voiculescu sau Victor Ponta deasupra capului, aşa cum şi-l puneau pe vremuri pe cel al lui Nicolae Ceauşescu.

Toată nebunia asta orchestrată de „dirijorii” de la Antena 3 are, printre altele, un scop precis: acela de a-l proiecta pe orbita prezidenţiabililor pe păstorul turmei lui Voiculescu, Mihai Gâdea. Elementul subtil al acestui proces pervers a fost remarcat de comentatori şi analişti ca fiind „moneda de schimb” pe care o va folosi Gâdea pentru a-l obliga pe posibilul viitor preşedinte Victor Ponta să-l graţieze pe stăpânul Voiculescu. Ceva de genul „îi conving pe proştii care m-au votat să te voteze pe tine în turul doi doar dacă-l graţiezi pe şeful şi binefăcătorul nostru”. Suspiciunea pare îndreptăţită ţinând cont exact de ce spuneam la început: suprapunerea perfectă a „popoarelor” antenist şi pesedist, dar şi relaţia de prietenie interesată dintre Gâdea şi Ponta. Românii fanatizaţi şi spălaţi pe creier care s-au „plimbat” la chemarea cuplului de mari comici ai micului ecran, înjurându-i şi lovindu-i pe gazetarii din „opoziţie”, vor vota întotdeauna, necondiţionat, Victor Ponta şi PSD. Aşa cum au votat, pe vremuri, Nicolae Ceauşescu şi PCR: dintr-o convingere pornită din ura faţă de „libertatea de exprimare” de care se plângeau că le-a fost furată. Ei nu apără libertatea gazetarilor de la Antenele lui Voiculescu, pentru că nimeni nu i-a oprit pe ăştia să spună şi să facă exact ce vor, când vor şi cum vor la Antenele lor. Nici măcar CSM şi CNA, care ar fi trebuit să le închidă gura demult, n-au făcut-o. Oamenii care au ieşit în stradă îl apără pe turnătorul Voiculescu şi îl asigură pe candidatul-premier Victor Ponta de devotamentul lor nemărginit şi necondiţionat. Aceşti oameni şi-au găsit un nou Ceauşescu, dacă nu chiar doi.

Iar dacă ne extragem din hăţişul unor analize întotdeauna subiective, ajungem la realităţi obiective palpabile: Gâdea, Badea, ministrul Agriculturii Daniel Constantin şi alţi apărători ai varanului au interese mari de apărat în „afacerea” Voiculescu. Mai mult decât încarcerarea binefăcătorului, aceşti băieţi sunt speriaţi de o posibilă „sancţiune” legală a DNA: poprirea unor venituri ale lui Voiculescu, printre care şi a împrumuturilor de sute de mii de euro cu care turnătorul „Felix” i-a cumpărat, cu ani în urmă, pe cei trei şi câţi or mai fi fost. Dacă DNA nu găseşte bani suficienţi în conturile varanului, se va îndrepta spre cei pe care acesta i-a împrumutat. Or, acest lucru este inacceptabil pentru slujbaşii Antenelor: orice, până la bani, de miile noastre de euro nu vă atingeţi, am muncit din greu pentru ele, am lins şi-am pupat în locuri dosnice pentru banii ăştia, n-o să-i dăm acum statului român, n-am căpiat de tot!

Asta pare să fie filozofia ieftină a tămbălăului penibil produs de „jurnaliştii” de la Antene, cu sprijinul Jandarmeriei Române, al premierului României, al ministrului de Interne şi al Partidului Social Democrat. Dacă n-ar fi periculos, ar fi jalnic. Dar e periculos şi nu putem sări peste „amănunte” precum „plimbarea” violentă în jurul Palatului Cotroceni a „poporului antenisto-pesedist”, cu deplina aprobare şi îngăduinţă a Guvernului României.

Acelaşi Guvern care se pregăteşte să-l îngroape în minciuni şi murdării pe proaspătul candidat al Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL, Klaus Iohannis. Dar despre mizeriile care i s-au făcut şi i se pregătesc „neamţului luteran” Iohannis vom mai vorbi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
stelian, 12 august 2014
Sa facem un simplu exercitiu de imaginatie: sa admitem ca Basescu ar fi fost demis la referendumul de acum 2 ani si ceva, prin voturile celor 7,4 milioane de romani, cuprinzand aici si cimitirele din citeste integral
ionuc, 12 august 2014
Mi-e greata de politica de astazi. Mi-e greata de presedintele Basescu si vesnica pornire spre scandaluri. Mi-e sila de persistenta pe asemenea articole. Parca sunteti cu totii bolnavi. Ba ii pupati citeste integral
lili, 12 august 2014
Exista fara dubiu un numar mare de romani potrivnici Presedintelui Traian Basescu, sa nu uitam cei aproape 7,5 milioane de romani care in 2012 au votat pentru demiterea lui. Si pot sa-i inteleg, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.