ACTUALITATE 11 iulie 2012

Pompierii din Covasna sunt pregătiţi să intervină la incendiul de pădure din Harghita

de Agerpres | 65 vizualizări

Pompierii din judeţul Covasna sunt pregătiţi să se alăture echipajelor care luptă de aproape trei zile cu incendiul de pădure izbucnit zona localităţii Plăieşii de Jos din judeţul Harghita.

Comandantul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Gyorgy Alfons, a declarat că cei 30 de subofiţeri vor pleca de urgenţă în misiune dacă va fi nevoie.

'Deocamdată nu s-a solicitat intervenţia noastră, dar ni s-a spus să fim pregătiţi în orice moment. Aşteptăm ordinul', a spus şeful ISU Covasna.

În cursul zilei de miercuri aproape 200 de persoane, pompieri profesionişti şi voluntari, jandarmi, soldaţi şi civili, au participat la acţiunea de stingere a incendiului izbucnit în urmă cu trei zile. Autorităţile spun că focul se extinde cu repeziciune din cauza vântului, iar intervenţia este extrem de dificilă din cauza terenului accidentat, situat la o altitudine de peste 1.200 de metri, a temperaturilor ridicate şi a fumului gros care pune în pericol vieţile oamenilor.

Conducerea Consiliului Judeţean Harghita a solicitat Guvernului să trimită în zonă un elicopter care să ajute la stingerea focului, angajându-se să suporte o parte din cheltuieli.

Potrivit estimărilor, incendiul s-a extins pe o suprafaţă de zeci de hectare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.