ACTUALITATE 13 septembrie 2019

Pompierii covăsneni își sărbătoresc ziua cu porțile deschise

de Iulia Drăghici - Taraș | 1021 vizualizări

ISU Covasna a început cu o zi în avans sărbătoarea dedicată Pompierilor din România, cu o zi a porților deschise, la care au luat parte peste 200 de persoane.  

„Peste 200 de adulți, preşcolari, elevi de şcoală generală, dar şi de liceu ne-au vizitat astăzi cu ocazia Zilei Porților Deschise. Cei prezenți au avut șansa de a vedea municipiul Sfântu Gheorghe de la înălțime, cu ajutorul autoscării pentru intervenție și salvare de la înălțime și s-au familiarizat cu specificul profesiei noastre, vizualizând toată tehnica de intervenție utilizată în misiunile de salvare.

De asemenea, pentru că în perioada 05-20 septembrie 2019 se desfășoară campania #10pentrusiguranță inițiată la nivel național de către Ministerul Afacerilor Interne, pompieri, polițiști, jandarmi și personal din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au transmis celor prezenți recomandări pentru siguranța elevilor în școli, cât și în timpul liber”, a transmis joi ISU Covasna. 

Pe de altă parte, pompierii au decis ca anul acesta să renunțe la îndrăgita paradă militară din reședința de județ, care se încheia cu ceremonia din Parcul Central. 

Totuși, cei care vor să marcheze Ziua Pompierilor din România alături de salvatori, o pot face la a doua sesiune de Ziua Porților Deschise, vineri, 13 septembrie, între orele 12:00 și 14:00, la sediile ISU Covasna din localităţile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului. 

Vizitatorii vor avea ocazia să vadă, printre altele, tehnica şi echipamentele de intervenţie la inundaţii, autospecialele noi din dotarea inspectoratului şi alte materiale informative.

Anual, la data de 13 Septembrie se marchează Ziua Pompierilor din România, prilej de sărbătoare pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, cât și pentru toate unitățile de pompieri din țară. 

Evenimentul este important în viața și activitatea salvatorilor pentru că se marchează 171 ani de la prima mare implicare a pompierilor militari în luptele de apărare a poporului român împotriva cotropitorilor străini.   

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.