ACTUALITATE 1 noiembrie 2016

Pompierii covăsneni, întorşi la bază de la Ploieşti, în cadrul exerciţiului de alarmare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1028 vizualizări

60 de pompieri cu 13 autospeciale ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna au pornit marţi dimineaţa spre Centrul Naţional de Pefecţionare a Pregătirii pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă Ciolpani, situat pe DN1, în judeţul Ilfov, pentru a lua parte la exerciţiul naţional de alarmare, „Seism 2016”. Ajunşi în localitatea Ploieşti, pompierii covăsneni au primit ordin să se întoarcă la bază.

„Membrii Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost informaţi continuu cu privire la forţele şi mijloacele puse în mişcare de către fiecare inspectorat pentru situaţii de urgenţă din ţară şi ritmul de deplasare. Datele au corespuns cu îndeplinirea baremului de ajungere în bazele de operaţii stabilite. Din motive operaţionale, s-a ordonat continuarea deplasării doar pentru un număr de unităţi, celelalte fiind întoarse la bază. Drept urmare, la ordinul primit, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Vitezul” al judeţului Covasna s-au întors în zona de competenţă, din localitatea Ploiești”, arată un comunicat de presă.

Scenariul exercițiului „Seism 2016” prevedea că în zona Vrancea s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. „Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism au plecat spre București și Iași. Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI”, transmit autorităţile.

Scopul exercițiului „Seism 2016”, desfășurat sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.