ACTUALITATE 13 octombrie 2018

(Update) Pompierii covăsneni, de la simulare, la caz real

de Iulia Drăghici - Taraș | 4904 vizualizări

Salvatorii covăsneni care se întorceau de la exercițiul din Capitală au intervenit într-un accident rutier petrecut în județul Brașov

Echipajele de pompieri din cadrul ISU Covasna care se întorceau de la exercițiul SEISM 2018 ce se desfășoară în București, au intervenit sâmbătă seara la un eveniment rutier produs între un autoturism și o motocicletă pe DN1 la ieșirea din municipiul Brașov.

Paramedicii covăsneni au acordat primul ajutor motociclistului și l-au transportat la UPU Braşov pentru investigații medicale.

Sâmbătă dimineața s-a declanșat exercițiul national „SEISM 2018“ care constă în punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară s-au deplasat spre Capitală.

La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Este cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care are loc în Uniunea Europeană în ultimele două decenii, potrivit Digi24.

Exercițiul va dura până în data de 18 octombrie. Este un exercițiu internațional, la care participă 26 de state. Timp de cinci zile vor fi simulate diverse situații, atât pe timp de zi, cât și noaptea.

Exercițiul se desfășoară în București, dar și în marile centre universitare. Totul se va petrece ca într-o situație reală: vor fi scoși răniți dintre dărâmături, mașinile de intervenție vor circula cu girofar, vor veni aeronave militare din alte state pentru a ajuta la transportul răniților.

Peste 80 de pompieri de la ISU Covasna au fost implicați direct în exercițiu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.