ACTUALITATE 24 aprilie 2019

Pompierii covăsneni au avut aproape 40 de intervenții în nici 4 zile

de Iulia Drăghici - Taraș | 542 vizualizări

Cele mai multe de prim ajutor cu SMURD, însă au fost și incendii

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul”  al judeţului Covasna au participat, în perioada 19 – 22 aprilie, la 38 de situații de urgență. Intervențiile SMURD au fost cele mai numeroase, 34 la număr, însă nici incendiile sau descarcerarea nu au lipsit din „suita” de solicitări soluționate de salvatori în sfârșitul de săptămână marcat de sărbătoarea Floriilor și Paștele Catolic.

Pompierii covăsneni au intervenit pentru stingerea a două incendii, salvarea victimelor din două  accidente rutiere şi degajarea unei persoane.

Echipajele SMURD au acordat primul ajutor medical în 34 de situaţii de urgenţă. În  cazul unui accident rutier produs pe DN 11, pompierii militari au asistat medical 8 persoane, 7 dintre acestea fiind transportate la UPU, iar una a refuzat transportul la spital.

S-a acţionat pentru stingerea unui incendiu produs la acoperişul unei brutării din localitatea Coşeni. Incendiul nu s-a soldat cu victime, doar cu pagube materiale, fiind stins prin intervenţia promptă a echipajelor de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe. Flăcările s-au manifestat la acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 150 de mp. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Secţia de pompieri Târgu Secuiesc a intervenit la un incendiu produs la acoperişul unei case, din fericire a ars doar funinginea din interiorul coşului de fum.

Pe această cale, facem un nou apel la cetăţeni să îşi verifice mijloacele de încălzire, coşurile de fum şi să le întreţină cu personal calificat, de asemenea , să nu lase nesupravegheate aparatele pentru gătit”, transmite ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.