ACTUALITATE 6 decembrie 2019

Pompier, salvator de vieţi și în concediu!

de Iulia Drăghici - Taraș | 3397 vizualizări

Plutonierul major Zbarcea Alexandru, din cadrul Secţiei de pompieri Târgu Secuiesc, a observat aseară, în jurul orei 21, un incendiu ce se manifesta la acoperişul unei case de locuit.

Aflat în concediu, pe strada Varga Katalin din municipiul Târgu Secuiesc, colegul nostru a anunţat evenimentul la 112 şi a luat legătura cu proprietarul casei, care nu se afla acasă în acel moment.

Intervenția promptă a colegului nostru, împreună cu echipajele de pompieri militari sosite la faţa locului, au făcut ca pagubele produse de incendiu să fie minime, flăcările afectând doar aproximativ 13 mp din acoperişul casei.

Totodată, salvatorii au constatat că, cel mai probabil, cauza producerii incendiului o constituie efectul termic al unui burlan de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile.

Reamintim cetăţenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești. Pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate de persoane specializate şi autorizate. De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

În ultimele 24 de ore, echipajele Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc au mai intervenit la un incendiu produs la o şură în localitatea Sânzieni, unde flăcările au cuprins cca. 5 tone de plante furajere, iar echipajele SMURD Covasna au fost solicitate în 14 cazuri medicale.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI  RELAŢII  PUBLICE

Slt. Tolvaj Marian Marius

Sursă foto: Arhivă (Cosmin Berghean) și ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.