ACTUALITATE 12 septembrie 2018

Polițiștii din Ghidfalău acuzați de corupție, nevinovați potrivit anchetei interne

de Iulia Drăghici - Taraș | 1131 vizualizări

Primarul este în continuare cercetat pentru posibile fapte de natură penală

Polițiștii din Ghidfalău acuzați de fapte de corupție într-o scrisoare anonimă, trimisă la adresa redacției Observatorul de Covasna la finele lunii mai, sunt nevinovați, potrivit rezultatelor unei anchete a Biroului de Control Intern al IPJ Covasna.  

„În urma verificărilor efectuate, nu au fost identificate fapte pertinente ori probe concludente care să confirme faptul că lucrătorii Postului de Poliție Ghidfalău au săvârșit fapte sau acte care să încalce prevederile legale în vigoare, ori care să atragă răspundere disciplinară, potrivit prevederilor art.57 din Legea nr. 360/06.06.2002 privind Statutul Polițistului”, arată un răspuns transmis redacției Observatorul de Covasna de Biroul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

Aceeași sursă arată și faptul că „au fost sesizate organele de urmărire penală pentru posibila săvârșire de către primarul comunei Ghidfalău a unei fapte de natură penală”.

Scrisoarea anonimă, prin care mai mulți cetățeni se declarau foarte indignați de autoritățile din comuna Ghidfalău reclama faptul că primarul covăsnean ar fi provocat un accident cu mașina de serviciu, când era în stare de ebrietate, iar polițiștii ar fi acoperit fapta. Primarul Berde József a recunoscut, printr-o declarație oferită ziarului nostru, că într-adevăr fusese implicat într-un eveniment rutier, însă a respins categoric acuzațiile de conducere sub influența băuturilor alcoolice, pe care le-a catalogat drept denigratoare.

De altfel, anonima din 17 mai a.c. nu a fost singura trimisă cotidianului Observatorul de Covasna. În noiembrie 2015 a fost publicat un alt articol care vorbea despre o scrisoare care preciza faptul că primarul și polițiștii de la secția locală nu își respectă obligațiile de serviciu prin nerezolvarea mai multor cazuri de furt. Atât păgubiții, cât și vecinii acestora au povestit atunci în mai multe variante cum s-au petrecut furturile din comună, însă niciunul dintre aceștia nu s-a arătat cu adevărat nemulțumit de Poliție sau primar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.