ACTUALITATE 21 ianuarie 2011

Poliţiştii covăsneni au recuperat toate maşinile furate anul trecut

de Covasna Media | 57 vizualizări
Potrivit unei statistici privind situaţia furturilor de autovehicule perezentată la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Covasna , numărul furturilor de maşini din judeţ a fost anul trecut cu 9 mai mic decât acum doi ani. În 2010 hoţii nu au mai furat motociclete şi nici maşini de mare tonaj, mulţumindu-se cu autoturisme şi ATV-uri, dar eforturile poliţiştilor de prindere a hoţilor au dat rezultate astfel toţi cei

Potrivit unei statistici privind situaţia furturilor de autovehicule perezentată la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Covasna , numărul furturilor de maşini din judeţ a fost anul trecut cu 9 mai mic decât acum doi ani. În 2010 hoţii nu au mai furat motociclete şi nici maşini de mare tonaj, mulţumindu-se cu autoturisme şi ATV-uri, dar eforturile poliţiştilor de prindere a hoţilor au dat rezultate astfel toţi cei păgubiţi şi-au primit autovehiculele înapoi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Andreea Buzsi, a declarat că hoţii covăsneni nu sunt foarte mofturoşi şi fură de la banalele Dacii până la maşini de lux în valoare de mai multe mii de euro, maşini care sunt apoi vândute amatorilor din pieţele auto ilegle. Din judeţul Covasna cea mai scumpă maşină furată anul trecut nu valora mai mult de 20.000 de euro, dar şi aceasta a ajuns înapoi la proprietar.

Andreea Buszi a mai declarat că infractorii profită de cele mai multe ori de neglijenţa victimelor, de faptul că unii proprietari îşi lasă maşinile descuiate peste noapte, uneori chiar şi cu cheile în contact, dar şi de faptul că mulţi şoferi îşi parchează maşinile în locuri neamenajate, nepăzite sau neiluminate.

Oamenii legii le recomandă şoferilor să-şi asigure maşinile cu sisteme de alarmare antifurt, să nu lase obiecte tentante la vedere, iar în cazul dispariţiei acestora să apeleze numărul de urgenţă 112.

Atenţie la maşinile second-hand

Persoanele care nu au suficienţi bani pentru a cumpăra o maşină nouă şi apelează la una second-hand din ţară sau adusă din străinătate sunt sfătuite să facă o vizită la Registrul Auto Român (RAR) pentru a o verifica, astfel pot scăpa foarte uşor de ţepe.

Pe lângă acest lucru, cei care nu doresc sau din alte motive nu fac vizitele la RAR pot face o verificare a seriei de pe talonul autoturismului achiziţionat şi online. Inspectoratul General al Poliţiei Române a creat o bază de date cu maşinile furate, care poate fi accesată la adresa www.igpr.ro/furtauto/furtauto.aspx. O simplă verificare pe acest site poate da rezultate doar dacă nu au fost modificate seriile de identificare ale autovehiculelor şi falsificate actele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.