ACTUALITATE 20 decembrie 2011

Poliţiştii covăsneni au confiscat 51.963 fire de ţigarete de contrabandă şi 168 de litri de alcool

de Covasna Media | 38 vizualizări

În baza unor autorizaţii de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Covasna, ieri dimineaţă, sub coordonarea procurorului de caz, poliţişti din cadrul  Serviciului de Investigare a Fraudelor, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Teritorial Covasna, Poliţia Municipiului Sf. Gheorghe, Serviciul Ordine Publică, Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul de Criminalistică, Serviciul Poliţie Intervenţie Rapidă,  inspectori vamali din cadrul Direcţiei Judeţene de Operaţiuni Vamale şi Accize au desfăşurat 8 percheziţii domiciliare în municipiul Sf. Gheorghe şi localităţile limitrofe.

Organele de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Covasna Serviciul de Investigare a Fraudelor , cu sprijinul SRI şi SIPI Covasna, au documentat în decursul a 6 luni de zile activitatea unui grup infracţional, compus din 8 persoane, care activa în domeniul evaziunii fiscale şi al contrabandei cu ţigări.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi au ridicat în vederea confiscării 51.963 fire de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi din Ucraina, precum şi cantitatea de 168 de litri de alcool.

Prejudiciul cauzat statului este estimat la suma de aproximativ 30.000 de lei, constând în accize, taxe vamale şi TVA.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, precum şi a infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 ţigarete. De asemenea, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea şi documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate.

În baza probatoriului administrat,  urmează a se emite Ordonanţă de Reţinere pentru 24 de ore faţă de învinuitul D. Sandor, de 43 de ani, domiciliat în municipiul Sf. Gheorghe, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lânga Tribunalul Covasna şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.