ACTUALITATE 7 noiembrie 2018

Polițist din cadrul IPJ Covasna, premiat pentru talentul său literar

de Iulia Drăghici - Taraș | 2866 vizualizări

În perioada 1-3 noiembrie a.c., la Centrul Cultural al Ministerul Afacerilor Interne, a avut loc cea de-a XXII-a ediție a Salonului de Carte Juridică, Polițistă și Civică. Evenimentul a fost organizat sub egida sărbătoririi ”Centenarului Marii Unirii”, iar în cadrul acestuia au fost premiate cele mai bune creații literare ale polițiștilor din întreaga țară, acestea fiind reunite într-o Antologie de proză polițistă publicată de Editura Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor.

Printre cei premiați se află și agent șef principal Nicolaie Pavel din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, cu lucrarea ”Anchetele comisarului M,  care redă complexitatea muncii de polițist, dar și satisfacțiile care vin în urma soluționării unor cazuri dificile. Autorul împletește ficțiunea cu realitatea și îl poartă pe cititor prin dedesubturile muncii de poliție, astfel încât, la finalul lecturii înțelegem că polițistul este, până la urmă, un simplu om, , dar care întotdeauna are misiunea de apărător al legii.

Agent șef principal Nicolaie Pavel și-a început cariera de polițist în anul 1996, la Biroul Ordine Publică al Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, iar din anul 2001 a activat ca polițist judiciar la aceeași subunitate. În prezent își desfășoară activitatea la Serviciul Investigații Criminale al I.P.J. Covasna, la Compartimentul Combaterea Furturilor și Traficului de Autovehicule.

„Anchetele comisarului M” nu este prima lucrare a polițistului care a fost apreciată și premiată. În anul 2009, acesta a participat la concursul național ”Inovație în activitatea polițienească”, obținând Premiul III pentru lucrarea ”Înșelăciunea prin mijloace de comunicații electronice.”

În cadrul serviciului, polițistul se bucură de apreciere din partea colegilor, pentru profesionalismul și dăruirea sa, acesta îmbinând într-un stil original experiența profesională dobândită în cei peste 20 de ani de activitate în munca de poliție, cu pasiunea pentru literatură.

Colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna îi transmite, și pe această cale, felicitări, dorindu-i putere de muncă și împliniri în viața profesională și personală.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție

TOLVAJ-MARIN NICOLETA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.