ACTUALITATE 10 ianuarie 2024

Polițist covăsnean, cercetat pentru tentativă de omor și multe alte infracțiuni

de Iulia Drăghici - Taraș | 4448 vizualizări

UPDATE: Reacția IPJ Covasna pe acest subiect, AICI!

Un polițist de la IPJ Covasna este cercetat de procurori pentru tentativă de omor, violare de domiciliu, ameninţare, uz de armă fără drept şi distrugere. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a tras focuri, cu o armă de vânătoare pe care o deținea, în direcția unei persoane, căreia i-a și distrus geamurile locuinței. S-a întâmplat marți, în localitatea Pachia. 

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna efectuează acte de urmărire penală faţă de un suspect care are calitatea de agent de poliţie în cadrul I.P.J. Covasna, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, violare de domiciliu, ameninţare, uz de armă fără drept şi distrugere.

În fapt, s-a reţinut că în data de 09.01.2024 suspectul s-a deplasat la locuinţa persoanei vătămate din localitatea Pachia, jud. Covasna, a pătruns în curtea acesteia şi, cu arma de vânătoare pe care o deţinea în mod legal, a executat două focuri de armă în direcţia victimei. În continuare, suspectul a distrus un geam de la fereastra locuinţei, a pătruns în casă, şi, între timp, persoana vătămată şi o martoră au reuşit să fugă din imobil”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna/covasnamedia.ro. 

Procurorii spun și că în prezent, suspectul se află internat la spital din cauza stării sale de sănătate.

„Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Precizăm că această etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Victima, potrivit publicației Háromszék, este vecinul polițistului, un bărbat în vârstă de 54 de ani. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.