ACTUALITATE 4 ianuarie 2014

Bătut pentru că nu cunoştea limba maghiară

de Székely Emőke | 235 vizualizări

Fostul lider al PD Covasna, Gheorghe Preduț, s-a ales cu o coastă ruptă în urma conflictului din noaptea de Revelion

Noaptea de Revelion s-a terminat la spital pentru fostul lider al PD Covasna, Gheorghe Preduț. În timp ce se întorcea spre casă de la o petrecere, acesta a fost atacat de un grup de tineri care l-au agresat verbal și fizic pentru că nu cunoștea limba maghiară.

„Mergeam singur spre casă de la petrecerea de Revelion, când, în jurul orei 4, în fața Tribunalului un grup de 5-6 tineri care aveau în jur de 20 de ani m-au întrebat ceva în limba maghiară. Le-am răspuns respectuos că nu vorbesc limba maghiară, la care aceștia au sărit la mine și m-au lovit cu pumnii și picioarele. Am căzut, iar ei au continuat să mă lovească. Niciodată nu m-aș fi gândit că mi se poate întâmpla acest lucru la Sfântu Gheorghe, mai ales că am încercat mereu să găsesc o cale de conciliere. Dacă cineva mi-ar fi spus că asemenea lucruri se pot întâmpla la Sfântu Gheorghe, nu l-aș fi crezut” – ne-a declarat Gheorghe Preduț, precizând că şi-a acoperit faţa pentru a se proteja şi că nu i-a putut vedea pe agresori.

Acesta a mai spus că după ce bătăușii au plecat, a sunat la 112 și a ajuns astfel cu o ambulanţă la Urgență. Medicii de gardă au constatat că are mai multe leziuni, faţa tumefiată precum și o coastă ruptă. Fostul lider PD a depus o plângere penală la Poliție și speră ca oamenii legii să îi prindă pe făptași.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin, a confirmat faptul că a fost depusă o plângere și spune că polițiștii cercetează cazul în vederea identificării tinerilor bătăuși.

Gheorghe Preduț a fost președintele PD Covasna în perioada 1994-2001.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ion Ion, 5 ianuarie 2014
Sa bati pe cineva nu e un lucru de laudat. Acest individ in schimb are o tinuta morala care ma face sa nu cred niciun cuvant din cele declarate politiei. Ma aplec sa cred ca a cazut fiind beat crita citeste integral
lili, 5 ianuarie 2014
Si UE si CEDO si Ambasada SUA si Dumnezeu de sus ar fi fost informati daca un grup de romani ar fi facut asa ceva .. Ma intreb ce-o zice UDMR si primarul tututror cetatenilor din Sfantu Gheorghe Dl citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.