ACTUALITATE 12 iunie 2020

Policlinica Spitalului Judeţean reia integral activitatea de luni; pacienţii se pot programa online

de Agerpres | 1474 vizualizări

Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, închisă timp de aproape trei luni din cauza pandemiei, îşi va relua integral activitatea începând cu data de 15 iunie, iar de joi pacienţii se pot înscrie on-line, pe site-ul instituţiei, pentru consultaţii.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat că sistemul de programări online va fi menţinut în continuare, atât din considerente de siguranţă, cât şi pentru că este foarte eficient.

„Am reuşit să pornim în data de 2 iunie consultaţiile într-o serie de cabinete din cadrul ambulatoriului de specialitate din cadrul Policlinicii, iar ţinta următoare este ca din data de 15 iunie întreaga Policlinică să îşi reia activitatea de consultaţii (...) Menţinem soluţia de programări online pentru că aşa am constatat că funcţionează bine sistemul acesta, este mai uşor şi mai convenabil pentru toată lumea“, a declarat, pentru AGERPRES, Andras Nagy Robert.

Primele cabinete care şi-au reluat activitatea la începutul acestei luni au fost cele de Obstetrică-Ginecologie, Reumatologie, Medicină Internă, Hematologie, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie, Oncologie, Pediatrie, Diabetologie, Endocrinologie, Neurologie, Cardiologie, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică şi Psihiatrie Adulţi, iar majoritatea locurilor pentru consultaţii au fost rezervate în doar câteva zile de la începerea înscrierilor.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a precizat că mare parte din rezervări au fost făcute pentru pacienţii care nu au mai beneficiat de investigaţii medicale în ultimele luni.

„Am început să reprogramăm pacienţii care au rămas neinvestigaţi, nevăzuţi de medic, care s-au programat pentru sfârşitul lunii martie şi pentru luna aprilie“, a declarat acesta.

Pacienţii care vor veni la spital pentru consultaţii vor trece în prealabil printr-un triaj epidemiologic, în vederea depistării eventualelor cazuri de COVID-19.

Conducerea spitalului a menţionat că în ultimele luni, cât Policlinica a fost închisă, medicii au acordat consultaţii în regim de telemedicină, prin intermediul telefonului sau internetului, iar instituţia va continua să dezvolte sistemul de consultaţii la distanţă în cazurile care nu necesită prezenţa fizică a pacientului la cabinet.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.