ACTUALITATE 28 mai 2021

Policlinica Spitalului Judeţean, extinsă pentru cabinete de neurologie, centrul Stroke şi IRM

de Agerpres | 1472 vizualizări

Clădirea Policlinicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va fi extinsă pentru a asigura spaţiile necesare funcţionării cabinetelor de neurologie, centrului Stroke şi laboratorului de Imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM), Consiliul Judeţean (CJ) Covasna aprobând, joi, studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii.

Preşedintele CJ, Tamas Sandor, a declarat că îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă medicală este una din preocupările principale ale autorităţilor locale, iar extinderea clădirii policlinicii reprezintă o „continuare firească şi necesară a eforturilor depuse până în prezent la nivelul spitalului pentru a crea condiţii cât mai bune pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor în regim ambulatoriu“.

În raportul prezentat joi consilierilor judeţeni se arată, printre altele, că prin completarea cu tehnologii moderne a metodelor de investigare existente, spitalul va putea oferi servicii medicale de calitate superioară.

„Activitatea care urmează să se desfăşoare în extinderea propusă a clădirii existente, se desfăşoară în prezent în cadrul întregului complex spitalicesc. Astfel, laboratorul de Imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM) se regăseşte în clădirea spitalului vechi, cabinetele de Neurologie se regăsesc în corpul C. Laboratorul de Imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM) nu este accesibil facil persoanelor prezente la ambulatoriu. Astfel, aparatul existent nu este utilizat la randament maxim. Cabinetele de consultaţii de la secţia Neurologie sunt vizitate zilnic de un număr ridicat de persoane, iar spaţiile de care dispune în prezent spitalul sunt în general supraaglomerate, în special sălile de aşteptare şi căile de circulaţie. Realizarea extinderii clădirii asigură atât spaţiile necesare pentru funcţionarea în condiţii optime a laboratorului de Imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM), a cabinetelor de Neurologie şi a unui centru Stroke, cât şi extinderea blocului operator existent în corpul E. Totodată va completa metodele existente de investigare a pacienţilor prin utilizarea unei tehnologii moderne şi cu efecte secundare reduse pentru pacienţi, astfel pentru furnizarea de servicii medicale de calitate este necesară din punct de vedere al investigaţiilor paraclinice recurgerea la investigaţii cu rezonanţă magnetică“, se arată în documentul postat pe site-ul CJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.