ACTUALITATE 11 noiembrie 2015

Podul închis traficului la Turia va fi reparat în 2016

de Sever Ioan Miu | 188 vizualizări

Un pod care leagă două sate din comuna Turia și care a fost închis din cauza deteriorării va fi reabilitat în 2016 cu suma de 580.000 de lei, din care 200.000 au fost alocați miercuri de Consiliul Județean (CJ) Covasna. Nu la fel de norocos este sectorul de DN13 dintre Reci și Covasna, care așteaptă încă investiții pentru reabilitare din partea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

Suma de 200.000 de lei pentru Turia a fost alocată printr-o hotărâre promulgată în Ședința Extraordinară organizată de CJ în comună. „E un pod blocat unde nu mai circulă microbuzul de transport pentru copii, nu mai circulă utilajul”, a declarat primarul comunei Turia, Daragus Attila. Tot comuna Turia a primit în urma ședinței 400.000 de lei pentru DC5. Nu oricând primești „600.000 de lei într-o zi”, a declarat primarul.

Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, Adriana Necula, prezentă la ședința CJ, a precizat că DRDP a primit sprijin anul acesta pentru lucrări la „cei cinci kilometri de drum de pământ” de pe DN2D. „Tot la anul ne-am propus, având în vedere starea drumurilor de la Bixad până la Balvanyos, o metodă rapidă: să facem reciclare pe sectoarele de drum cu îmbrăcăminte asfaltică peste care vom așterne un strat de covor. Viabilitatea drumului de la Târgu Secuiesc la Bixad se rezolvă, cu excepția celor cinci poduri și a sectoarelor cu instabilitate pe care le vom trata separat”, a adăugat Necula.

Reprezentanta DRDP a fost întrebată de către un consilier județean ce se întâmplă cu sectorul din DN13 dintre intersecția de la Reci și staţiunea Covasna, unde, conform oficialului, „de 10 ani ar trebui pus un strat de asfalt”.

„Din 2005 a fost preluat acel drum, s-a făcut un studiu de fezabilitate pe un program de investiții, din păcate nu a fost asigurată finanțarea și pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției. Știți că marea problemă nu e lipsa de voință ci ce reprezintă orașul Covasna pentru județul Covasna, ci sunt banii”, a răspuns Necula.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.