ACTUALITATE 13 iunie 2024

Ploile din ultimele ore au consecințe, deocamdată minore

de Iulia Drăghici - Taraș | 1590 vizualizări

Chiar dacă nu se înregistrează situații grave, în Cernat și în orașul Covasna au apărut consecințe ale ploilor abundente din ultimele ore. 

Potrivit autorităților, în zona localității Cernat s-a circulat greu pe un sens pe drumul național 11, pentru că la km 49+500 s-a acumulat apă pe carosabil. 

Au intervenit drumarii de la Secția Sfântu Gheorghe, conform datelor furnizate presei de Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. 

De asemenea, în orașul Covasna, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a intervenit pentru evacuarea apei din subsolul unei gospodării.

La Covasna se reabilitează canalizarea și din această cauză sunt întâmpinate probleme când plouă torențial”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Alexandru Marian Rechițean. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă de la ora 17:00, până vineri dimineaţa inclusiv în județul Covasna. 

„În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, se arată pe meteo.ro. 

DRDP Brașov a făcut și precizarea că „în conformitate cu prevederile OG 43/1997 privind regimul drumurilor, Articolul 38 (1) Pe sectoarele de drumuri publice aflate în intravilanul localităților, cu excepția autostrăzilor și drumurilor expres, unitățile administrativ-teritoriale sunt obligate să întrețină șanțurile, rigolele, podețele, plantațiile, trotuarele, căile pietonale și pistele pentru bicicliști”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.