ACTUALITATE 15 aprilie 2013

„Plantăm fapte bune” continuă la Vâlcele şi se extinde în județ

de Monica Vrânceanu | 572 vizualizări

După ce la finele săptămânii în comuna Vâlcele au fost plantaţi 5.000 de puieți pe 1,3 hectare de teren în cadrul campaniei „Plantăm fapte bune în România”, acțiunile vor fi continuate în această toamnă pe o suprafață de alte 1,5 hectare.

Județul Covasna este cel de-al nouălea din țară în care se derulează Campania, iar potrivit președintelui Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară Durabilă Alutus, Cătălin Lazăr, prin aceasta s-a demonstrat că faptele bune pentru comunitate pot fi făcute chiar de aceasta, cu investiții minime și atrăgând sponsori locali. În plus, Campania a implicat sute de voluntari, astfel împădurindu-se o suprafață important de teren agircol degradat. Pentru început, a fost vizată Poiana Grebului din Vâlcele, o zonă cuprinsă între localitățile Araci și Ariușd. După acțiunea de sâmbătă, când au fost plantați puieții, urmează lucrările de prașilă, care se vor derula în iunie și iulie, intenționându-se ca apoi, în toamnă, să se deruleze cealaltă parte a proiectului, împădurirea unei noi suprafețe de 1,5 hectare.

Continuitate pentru proiect

Pentru a continua o acțiune care a prins la oameni, Cătălin Lazăr a spus că se dorește continuarea proiectului și împământenirea sa în județul nostru, deoarece există, cu siguranță, multe alte terenuri agicole degradate sau neproductive.

Prefectul Dumitru Marinescu a arătat că instituția pe care o reprezintă va continua să sprijine inițiativa, drept pentru care va transmite tuturor primarilor o adresă prin care le va cere să identifice acele terenuri pe care s-ar putea planta puieți. Mai exact, este necesar ca terenurile să fie neproductive sau degradate și să se afle în proprietatea consiliilor locale, astfel încât să poată fi trecute în regim silvic, odată cu plantarea de puieți.

Proiectul „Plantăm fapte bune în România” este o inițiativă care se desfășoară deocamdată în nouă județe din România, Covasna fiind unul dintre județele noi, deschise anul acesta. Obiectivul proiectului este  implicarea societății civile  în acțiunile de împădurire. Inițiativa a pornit în 2011 și a strâns până acum mii de adepți care își doresc să petreacă timp în aer liber, să ajute comunitățile, să cunoască oameni, deoarece viața la oraș îi ține departe de natură și pentru că își doresc să lase ceva în urma lor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.