ACTUALITATE 31 martie 2023

Piața agroalimentară din Sfântu Gheorghe NU va mai fi administrată de Tega

de Iulia Drăghici - Taraș | 1844 vizualizări

Se anunță și majorări de tarife 

Tega nu va mai administra piața centrală agroalimentară din Sfântu Gheorghe. Decizia a fost adoptată oficial joi, 30 martie, în ședința ordinară a Consiliului Local. Va prelua această sarcină o altă firmă din subordinea primăriei reședinței de județ, mai exact Urban Locato. În același context, aleșii locali au anunțat și că vor crește tarifele de închiriere cu 10%. 

Sunt cel puțin două motive pentru care Tega nu va mai avea în gestiune acest spațiu, a explicat, în plenul ședinței, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Activitatea sa principală este prelucrarea deșeurilor. Din acest motiv dorim să delegăm gestiunea unei alte firme de-ale noastre, și anume Urban Locato. Așa că, o dată se reziliază acest contract de administrare a bunurilor, respectiv se aprobă preluarea bunurilor de retur. (n.red. Hotărârea) include și un studiu de fundamentare prin care se dorește ca acest contract să fie atribuit direct, respectiv caietul de sarcini și modalitatea de organizare a pieței. Având în vedere faptul că tarifele din piață nu au mai fost modificate din 2021, s-a prevăzut și o creștere a acestor tarife, cam cu 10%”, a spus viceprimarul, potrivit traducerii oficiale, pusă la dispoziție în cadrul ședinței. 

Un alt motiv important pentru care Tega predă frâiele este că a expirat perioada legală în care firma avea dreptul de administrare a pieței. „Din punct de vedere juridic, nu mai putem da în mod direct către Tega și nu am putut să organizăm licitație publică fiindcă e de interes local. Și Urban Locato ar putea să asigure această funcționare”, a declarat, după ședință, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, Tóth-Birtan Csaba. 

Acesta ne-a mai spus și că Urban Locato își va muta sediul din strada Fabricii, în clădirea actuală a administrației pieței, pe partea unde ar trebui să funcționeze pensiunea Agora. 

Urmează apoi ca locația din Fabricii să fie transformată în locuințe protejate. „Se lucrează la planuri. Sperăm că într-un timp acceptabil putem să ne apucăm și să facem acolo locuințe protejate pentru persoanele cu handicap”, ne-a mai spus viceprimarul. 

În ceea ce privește angajații, cei specializați pe administrația pieței vor fi transferați între cele două firme. „Nu se pierde nici un post, nu o să fie alți angajați, numai actele de subordonare se modifică”, a mai spus Tóth-Birtan Csaba. 

Zona pieței agroalimentare este vizată și de o serie de modernizări, cu ajutorul fondurilor europene. 

În vara lui 2021, CL Sfântu Gheorghe a adoptat noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care vizează zona străzilor Nicolae Iorga – Bánki Donát – Császár Bálint - Crângului. Atunci autoritățile locale anunțau că au în plan să construiască acolo artere noi de circulație, parcări, sens giratoriu și chiar și o piață agroalimentară nouă, blocuri de locuințe și incubator pentru afaceri creative.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.