Peste o mie de căciuli, fulare şi mănuşi vor oferi „Căldură pentru copii“
Campania „Căldură pentru Copii“, lansată de Asociaţia de Tineret Ecou din Sfântu Gheorghe la începutul acestei luni, sa finalizat cu strângerea a peste o mie de articole de îmbrăcăminte care vor ajunge la copiii şi rudele acestora de la Şcoala Specială şi Centrul de Plasament de la Olteni. În campania „Căldură pentru copii“ sau implicat 50 de voluntari din cadrul Festivalului de Colinde Adolescent Povestea din Ajun, iar articolele de îmbrăcăminte colectate au fost căciuli, mănuşi şi fulare.
Coordonatorul campaniei „Căldură pentru Copii“, Emil Pantelimon, a declarat că ideea acestei acţiuni a pornit de la faptul că sănătatea este cel mai de preţ lucru şi poate reprezenta, de asemenea, cea mai sinceră urare pe care o putem face de sărbători.
„În campania “Căldură pentru Copii” am urmărit să strângem numai fulare, mănuşi şi căciuli, pentru copiii instituţionalizaţi, iar în aceste două săptămâni, cât sa derulat campania, voluntarii au mers la aproximativ 70 de instituţii din judeţul Covasna, convingând lumea să strângă fulare, mănuşi şi căciuli. Practic, încercăm să rezolvăm o problemă cea a căldurii, dorind prevenirea laringitei, a durerilor de cap provocate de răceli. De aceea am vrut săi dotăm pe aceşti copii cu fulare, mănuşi şi căciuli”, a declarat Emil Pantelimon.
Cei care au dorit să se implice în donarea articolelor de îmbrăcăminte la „Căldură pentru Copii“ au fost încurajaţi să doneze căciului, fulare şi/sau mănuşi atât noi cât şi folosite, cu condiţia ca acestea să fie în stare bună şi curate.
Gală la final de campanie
În Campania „Căldură pentru Copii” sau putut implica nu doar persoanele fizice ci şi cele juridice, iar luni seară a avut loc Gala Campaniei, la Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene. Gala a cuprins nu doar prezentarea articolelor de îmbrăcăminte strânse, ci şi un adevărat spectacol pe tema sărbătorilor de iarnă, în cadrul căruia au evoluat tinerii artişti de la Seri Albastre.
„Am fost în ultimele două săptămâni la diverse instituţii şi firme, acestea din urmă nedorind toate să coopereze. Cu toate acestea, cred că neam îndeplinit misiunea, deoarece în această seară a Galei văd foartă multă lume care a venit direct aici pentru a dona în cutiile amplasate”, a declarat unul dintre voluntarii evenimentului, Cătălina Cruceriu.
În cadrul Galei sa organizat şi un top al instituţiilor cele mai implicate în activităţile comunitare, Topul Corporate Social Responsibility (CSR). La categoria instituţiilor de învăţământ, au fost premiate grădiniţele „Albă ca Zăpada”, „Csipike” şi „Panseluţa” şi la cea a instituţiilor din administraţia locală sau aflat în top Primăria Sfântu Gheorghe şi Societatea de salubrizare Tega. Sau mai aflat în top şi Unitatea Militară Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe, Banca Comercială Română şi Centrul de Cultură Arcuş.
Monica Rizea