ACTUALITATE 1 aprilie 2020

Peste 790 de covăsneni au ieșit, în ultimele 24 de ore, din autoizolare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1779 vizualizări

Trei persoane au fost externate și tot atâtea au ieșit din carantină 

Peste 790 de covăsneni au primit, în ultimele 24 de ore, aprobarea de a ieși din autoizolare. Mai mult, trei covăsneni care s-au aflat printre pacienții COVID-19 au fost declarați vindecați și externați, iar alte trei persoane au primit acordul de a ieși din carantină, anunță Prefectura Covasna.

„La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, se află în carantină instituționalizată 135 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 2.625 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Dintre persoanele pozitive aflate în spital, au fost externate 3 persoane vindecate. De asemenea, de la ultimul comunicat, 3 persoane, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din carantină, iar alte 792 persoane au ieșit din autoizolare”, arată Prefectura, printr-un comunicat de presă.

Valoarea amenzilor date pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației se ridică miercuri la 137.000 de lei.

„În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 137.000 lei.

În afara sancțiunilor contravenționale aplicate, a mai fost dispusă măsura indisponibilizării/confiscării unor bunuri, în valoare de 400 lei.

Cele 69 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației”, arată Prefectura.

Dacă luni Prefectura ne informa că aproape 130 de persoane au ieșit din autoizolare, marți cifra se ridica la 249. Tot marți se aflau în carantină instituționalizată 135 persoane, iar alte 3.399 persoane în izolare la domiciliu.

Cu o zi în urmă, valoarea totală a amenzilor aplicate de oamenii legii s-a ridicat la 132.400 lei.

Sursa: Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.