ACTUALITATE 13 octombrie 2021

Peste 60 de persoane infectate cu SARS-COV-2, internate la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1624 vizualizări

La SJU, în ultima săptămână au fost înregistrate 9 decese la pacienți diagnosticați, printre altele, și cu noul coronavirus

Un bilanț al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna, prezentat miercuri, 13 octombrie, confirmă, dacă mai era nevoie, faptul că epidemia de COVID-19 este în creștere și în județul Covasna și că tot mai mulți dintre cei infectați au nevoie de sprijinul cadrelor medicale. Dacă săptămâna trecută aici erau internați 41 de pacienți infectați cu noul coronavirus, acum sunt 63 de oameni care au ajuns în grija medicilor după ce au contractat virusul. Pe lângă aceștia, mai sunt internați și alți șase pacienți suspecți că ar suferi de această boală.

Între pacienții internați sunt în total 12 persoane vaccinate împotriva noului coronavirus, dintre care unul chiar la ATI.

Astăzi, la ora de referință 13:00, în spital se află 6 pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2 şi 63 pacienți la care s-a identificat prezența noului coronavirus în organism.

Pe secția de Infecțioase Covid sunt tratați 54 pacienți, dintre care unul din grupa de vârstă 0-9 ani, iar dintre aceștia doar 11 sunt vaccinați. Starea lor de sănătate este medie spre gravă.

Un număr de 3 pacienți sunt tratați pe secția de Chirurgie Covid, dintre care unul din grupa de vârstă 10-18 ani.Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: un caz de chirurgie pediatrică, un caz de ORL, respectiv un caz de obstetrică-ginecologie.

La Terapie Intensivă se află 6 pacienţi infectaţi, dintre care un singur pacient este vaccinat. Toţi pacienţii sunt în stare critică, 5 dintre aceştia fiind neintubaţi, iar al şaselea pacient este intubat”, arată bilanțul SJU transmis miercuri.

Cât despre activitatea din săptămâna care s-a scurs de la ultimul bilanț, adică în 6 – 13 octombrie, ora de referință 13:00, „s-au externat 30 pacienți care au fost tratați pentru diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost înregistrate 9 decese asociate infecției SARS-CoV-2, fiind vorba despre pacienți cu vârste între 52 şi 86 de ani (8 din judeţul Covasna,  un pacient din judeţul Braşov)”, mai arată comunicatul de presă trimis de Spital.

Bilanțul de săptămâna trecută vorbea despre 41 de pacienți pozitivi internați la SJU, majoritatea în stare gravă, dintre care 6 persoane în stare critică la ATI. Tot în bilanțul de atunci se înregistrau și 7 decese la persoane care au avut COVID, dar și alte comorbidități.

În ultimele 24 de ore, în județul Covasna au fost înregistrate 34 de noi îmbolnăviri. În total, sunt 607 cazuri active, dintre care cele mai multe la Sfântu Gheorghe (322, cu o incidență de 5,04/1000). Incidența cea mai mare este însă la Bodoc, 7,73/1000, cu 20 de cazuri active.

Autoritățile recomandă în continuare locuitorilor județului, având în vedere că numărul îmbolnăvirilor continuă să crească, să respecte regulile individuale de protecție, să evite spațiile aglomerate și, dacă starea de sănătate le permite, să primească vaccinul anti-COVID.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.