ACTUALITATE 7 octombrie 2021

Bilanțul COVID la SJU Covasna: 41 de pacienți pozitivi, majoritatea în stare gravă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1344 vizualizări

În ultima săptămână au fost înregistrate 7 decese asociate infecției cu noul coronavirus la pacienți cu diverse comorbidități 

Raportul săptămânal al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna privitor la noul coronavirus arată că miercuri, 6 octombrie, aici erau internați 41 de pacienți pozitivi, majoritatea în stare gravă. La ATI sunt 6 persoane. În ultima săptămână au fost înregistrate și 7 decese la persoane care au avut COVID, dar și alte comorbidități. Per general, chiar dacă numărul cazurilor înregistrate crește zilnic, situația la spital este sub control, afirmă managerul András-Nagy Róbert.

Bilanțul SJU arată că din cele 41 de persoane internate, 32 sunt pe secția de Boli Infecțioase COVID, 3 la Chirurgie și 6 la Terapie Intensivă.  

Dintre cei internați la Boli Infecțioase, majoritatea sunt în stare gravă și au nevoie de oxigen suplimentar. 

Între pacienții de la Chirurgie este și un pacient din Harghita. Totodată, pe secție este și o femeie gravidă, transferată din Brașov după ce a primit diagnosticul de COVID-19 și care a avut nevoie de o operație de cezariană. 

Pacienții de la ATI sunt majoritatea în stare critică și au nevoie de mască de oxigen, iar unul este chiar și intubat. Niciunul nu este vaccinat anti-COVID. 

Datele SJU mai arată și că în ultima săptămână au fost înregistrate 22 de externări, atât pacienți vindecați de COVID-19, cât și pozitivi care au ales să continue tratamentul acasă, în izolare. 

Au fost raportate în perioada 29 septembrie – 6 octombrie și 7 decese, 4 femei și 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 59 și 80 de ani. Toți au avut diverse comorbidități și niciunul nu era vaccinat. 

Din numărul total de 41 de cazuri, în total avem 4 vaccinați”, a spus managerul SJU. 

Și la Spitalul de Cardiologie din Covasna, care a venit în sprijinul SJU, conform Planului de reziliență județean, sunt internați 26 de pacienți COVID-19. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență a declarat miercuri că deocamdată situația este sub control. 

Cifrele și previziunile arată că urmează niște vremuri grele. În momentul de față la noi în spital este sub control, dar sunt curios ce condiții suplimentare o să ne aducă perioada următoare, pentru care trebuie să ne pregătim și să facem față”, a declarat András-Nagy Róbert, context în care a îndemnat populația să vină în sprijin respectând regulile de protecție și apelând la vaccinarea anti-COVID. 

Pe secțiile COVID ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) săptămâna trecută, mai exact pe 29 septembrie, erau internați 35 de pacienți infectați cu noul coronavirus, majoritatea în stare gravă. Dintre aceștia, la ATI erau tot șase pacienți.

Județul Covasna este încă unul cu cele mai puține îmbolnăviri COVID-19 din țară, adică miercuri erau 432 de cazuri active și incidența 1,91/1000. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.