ACTUALITATE 27 august 2020

Peste 50 de pacienți COVID internați în spital; „surprize” și de pe alte secții

de Iulia Drăghici - Taraș | 1103 vizualizări

Transmiterea comunitară a virusului SARS-COV-2 este evidentă, susțin reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, care spun că au parte de „surprize” în urma testărilor efectuate pe pacienții care ajung pe alte secții decât COVID. 

Apar din ce în ce mai multe „surprize”, în sensul că avem pacienți internați, dau exemplul unui pacient tânăr internat la Ortopedie pentru o operație minoră, care la testare a fost depistat pozitiv. Tot așa, pe Gastroenterologie, un pacient care a fost internat pentru probleme digestive, a ieșit pozitiv. Avem și primul caz de Oncologie, care s-a prezentat pentru testare înainte de a fi internat în spital pentru tratament și care de asemenea a ieșit pozitiv. De pe secția de Primiri-Urgențe, internăm din ce în ce mai mulți pacienți care sunt suspecți de infecție cu SARS-COV-2. (...) Transmiterea comunitară este mai mare și vin tot mai mulți pacienți asimptomatici, care se prezintă pentru alte afecțiuni, dar sunt purtători de virus, sunt infectați cu acest virus și care pot, bineînțeles, transmite boala în continuare, dacă nu sunt descoperiți”, a declarat miercuri, într-o videoconferință de presă, directorul medical al Spitalului, dr. Roșu Mátyás. 

În același timp, managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a spus că principala cauză a extinderii răspândirii comunitare ar fi neatenția și relaxarea. 

Multe cazuri, din ce am constatat, din cele pozitive vin după întoarcerea din concediu de la mare, din străinătate chiar. Creșterea se datorează și relaxărilor și neatenției, dacă îmi permiteți această formulare, a celor care se duc în concediu. Trebuie ales cu mare grijă momentul și unde mă duc în concediu”, a subliniat managerul. 

Datele prezentate miercuri, arătau că în Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe erau internați 53 de pacienți confirmați cu infecția SARS COV 2. 

Dintre cei 53 de pacienți, 46 figurau miercuri, în raportarea de la ora 13:00 a Spitalului, ca fiind internați pe secția specială COVID ( 2 copii, din grupa de vârstă 10 – 18 ani), 3 erau pe secția de Chirurgie COVID, iar 4 în stare gravă la ATI (dintre care unul intubat, în stare deosebit de gravă). 

Dintre pacienții internați pe secțiile COVID, 5 sau 6 sunt asimptomatici, câțiva cu simptome ușoare, majoritatea prezintă simptomatologie medie, deci pneumonie interstițială, din cauza infecției cu SARS-COV-2. Trebuie să vă spun că astăzi am avut și o cezariană, deci o femeie confirmată pozitivă, care a născut prin cezariană. Nou-născutul va fi testat peste 24 de ore. Amândoi sunt în stare bună”, a spus directorul medical al Spitalului, dr. Roșu Mátyás. 

În rândul pacienților suspecți COVID, pentru care se așteaptă rezultatele testelor, se numără 5 persoane. O persoană dintre acestea este la Terapie Intensivă în stare gravă, neintubată. 

De săptămâna trecută, adică în perioada 19 – 26 august, au fost externați 46 de pacienți. 

Tot în această perioadă a fost înregistrat și un deces. 

Pacientul decedat avea 67 de ani, bărbat, suferea și de insuficiență renală, cronică și epilepsie”, a spus directorul medical. 

Încă un deces raportat: bărbat, 85 de ani, din zona Sfântu Gheorghe 

Raportarea națională de miercuri a arătat că numărul cazurilor noi de COVID-19 este 1.256. La nivelul județului Covasna, în ultimele 24 de ore au fost depistate 15 cazuri noi (din 163 de teste prelucrate), astfel că numărul total se ridică la 708. Cazuri active rămân însă 135, pentru că 555 sunt declarate vindecate, iar 18 pacienți au decedat. 

Cel mai recent deces, al 18-lea, a fost înregistrat în ultimele 24 de ore și este al unui bărbat în vârstă de 85 de ani din zona Sfântu Gheorghe. 

Din păcate în ultimele 24 de ore a fost înregistrat decesul unui bărbat, în vârstă de 85 de ani, din zona mun. Sfântu Gheorghe,  confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus în 15.08.2020. Pacientul a prezentat comorbidități, respectiv hipertensiune, cardiopatie ischemică, demență senilă. Transmitem condoleanțe familiei!”, arată, într-un comunicat de presă, Prefectura Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.