ACTUALITATE 18 iunie 2021

Peste 5 milioane de lei pentru modernizarea secției de Boli Interne de la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 896 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat joi, într-un proiect de rectificare de buget, acordarea sumei de 5,2 milioane de lei Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe pentru continuarea lucrărilor de modernizare la secția de Boli Interne. Pe lângă reabilitare, proiectul prevede și extinderea clădirii, astfel că de la 126 de paturi câte sunt în prezent, secția va avea 161. Din suma aprobată joi, 5 milioane de lei sunt bani de la Ministerul Sănătății, iar 200.000 de lei din bugetul CJ. 

Sumele vor merge către proiectul care presupune reparații capitale și modernizarea secției de Boli Interne, precum și extinderea acesteia. 

Dacă acum sunt 126 de paturi, vor fi 161 și vom lărgi cu 861 de metri pătrați. Acolo, de altfel, pe lângă medicină internă, este și secția de Nefrologie și Dializă, este și secția de Oftalmologie și de Neurologie. Este o lucrare finanțată de Ministerul Sănătății”, a declarat joi, într-o conferință de presă, președintele CJ, Tamás Sándor. 

Lucrările în acest proiect au început de vara anului trecut, a mai spus acesta. 

Valoarea totală a proiectului este 34 de milioane de lei. Tamás Sándor a spus joi și că are promisiuni de la Ministerul Sănătății, că și la rectificarea bugetului național din august, SJU Covasna va mai primi bani pentru acest proiect. 

Lucrările au început și la noua Unitate de Primiri Urgențe, a mai spus președintele CJ. În cazul spitalului de Pneumologie, lucrările sunt într-o procedură de licitație publică, derulată de CNI.

Sursa foto: Facebook/Tamás Sándor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.