ACTUALITATE 28 septembrie 2016

Peste 5 milioane de doze de vaccin pentru eradicarea turbării la vulpile din România

de Iulia Drăghici - Taraș | 938 vizualizări

Peste 5 milioane de doze de vaccin antirabic pentru vulpi vor fi distribuite la nivel național în cadrul campaniei de vaccinare, care va începe în 26 octombrie, anunță Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Acţiunea se înscrie în Programul strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe în România.

„În cadrul campaniei, se vor distribui un număr 5.334.375 de doze de vaccin antirabic, sub formă de momeli vaccinale pentru vulpi distribuite aerian pe o suprafaţă de 431.510 kmp, precum și un număr de 37.200 momeli vaccinale distribuite manual. Administrarea aeriană a vaccinului presupune distribuirea a 20 de momeli vaccinale/kmp, din avion, respectându-se regimul meteorologic, densitatea de distribuire şi rutele de zbor stabilite de către specialişti”, arată un comunicat de presă transmis de DSVSA Covasna.

Potrivit aceleiaşi surse, „administrarea manuală a momelilor vaccinale se realizează de către reprezentanţii fondurilor de vânătoare împreună cu medicii veterinari oficiali din cadrul D.S.V.S.A. judeţene, prin amplasarea de momeli vaccinale la vizuină. Aplicarea manuală a momelilor vaccinale la vizuină se face în jurul localităţilor, a lacurilor şi a drumurilor publice. Este interzisă distribuirea vaccinului pe teritorii locuite, în apă, pe drumuri publice sau în apropierea spaţiilor locuite din cadrul zonelor vizate”.

În perioada în care se desfăşoară campania se va demara şi o campanie de avertizare şi informare a populaţiei în vederea preîntâmpinării unor evenimente nedorite.

„La minim 45 de zile după finalizarea acestei campanii, va fi efectuată vânătoarea de vulpi, pentru a se face evaluarea eficienţei vaccinării”, mai arată comunicatul de presă.

 

Teme articol: vaccin vulpe antirapic
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.