ACTUALITATE 14 iunie 2022

Peste 40 de situații de urgență la care au intervenit pompierii covăsneni în minivacanța de Rusalii

de David Leonard Bularca | 446 vizualizări

În minivacanța de Rusaliile ortodoxe, s-au înregistrat peste 40 de situații de urgență la nivelul județului nostru. Pompierii covăsneni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din lemn, din Ghelința, au acordat ajutor medical unor persoane care au fost implicate în accidente rutiere și au intervenit în sprijinul ISU Harghita, pentru a transporta un bărbat care se afla cu motocicleta pe un traseu montan. 

„În minivacanța prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor, peste 100 de pompieri militari covăsneni s-au aflat zilnic, și sunt în continuare la datorie, pentru asigurarea protecției și a siguranței cetățenilor. Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, s-au înregistrat peste 40 de situații de urgență”, au transmis reprezentanții ISU Covasna prin intermediul unui comunicat de presă. 

La Ghelința, o casă din lemn de aproximativ 120 metri pătrați a ars. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric. 

„Colegii noștri au mai intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit în localitatea Ghelința, unde au ars casa confecționată din lemn, pe o suprafață de aproximativ 120 mp, și mobilierul aflat în camera de zi și dormitor. Cauza probabilă a producerii incendiului o reprezintă un scurtcircuit electric”, au precizat pompierii covăsneni. 

„De asemenea, s-au înregistrat patru accidente rutiere la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor implicate și asigurarea măsurilor PSI, acestea fiind din fericire fără persoane încarcerate”, conform aceleiași surse. 

Pompierii de la Baraolt au mers în sprijinul colegilor lor din Harghita, unde un bărbat aflat pe un traseu montan a avut nevoie de sprijinul salvatorilor. 

„O intervenție mai deosebită au avut colegii noștri de la punctul de lucru Baraolt, care au intervenit în sprijinul colegilor de la ISU Harghita. Victima, o persoană de sex masculin, se afla cu motocicleta pe un traseu montan în localitatea Sântimbru Băi, într-o zonă greu accesibilă. Echipajul de la Salvamont a transportat victima, suspectă de fractură de membru inferior, până în localitatea Herculian, unde a fost preluată de către echipajul SMURD”, se mai precizează în comunicatul de presă. 

Majoritatea misiunilor avute de pompierii covăsneni în această perioadă au constat în cazuri medicale. 

„În continuare, pompierii militari covăsneni rămân mobilizați 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a eventualelor situații de urgență. Vă dorim o săptămână liniștită, fără evenimente neplăcute”, au mai transmis cei de la ISU Covasna. 

Sursa foto: ISU Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.