ACTUALITATE 19 februarie 2013

Peste 40 de cursuri pentru șomeri la AJOFM Covasna

de Monica Vrânceanu | 460 vizualizări

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna va continua și în acest an cursurile de calificare și de dobândire a competențelor, adresate șomerilor.

Directorul AJOFM, Kelemen Tibor, a declarat că în acest an Agenția va organiza 46 de programe de formare profesională, urmând să ofere 30 de ocupații pentru 920 de șomeri. Cursurile de calificare se vor face pe meserii precum comerciant, contabil, dulgher, tâmplar, inspector în resurse umane, instalator în sisteme tehnico-sanitare, brutar, ospătar, sudor, zidar, zugrav etc. În ceea ce privește cursurile de competențe, acestea vor fi organizate pentru sistemul antreprenorial sau dobândirea limbii germane și engleze.

Kelemen Tibor a declarat că există unele probleme cu agenții economici atunci când cursanții trebuie să facă practică – unora le este teamă de furturi, altora de divulgarea unor secrete de firmă în vreme ce alții se gândesc la faptul că acești cursanți nu produc din prima clipă, dar consumă din resursele firmei. Astfel, un exemplu în acest sens este un mare producător de pâine din județul Covasna, care a refuzat primirea cursanților arătând că aceștia ar putea fura rețetele pentru a le divulga apoi concurenței.

„Cursanții se supun acelorași reguli ca și angajații. Sigur că în primele zile e posibil să facă greșeli, dar un om care vrea să învețe meserie va face bine treaba sa în câteva zile. Cursanții sunt în avantajul agenților economici în cele din urmă, căci astfel se construiesc relații umane, plus că acești cursanți lucrează gratis în orele de practică”, a explicat Kelemen, arătând că sunt grele colaborările în acest sens cu societățile care urmăresc exclusiv profitul.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.