ACTUALITATE 5 aprilie 2017

Peste 300 de participanţi la concursul „Sanitarii Pricepuţi”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1432 vizualizări

Concursul pentru sănătate şi prim ajutor de bază, „Sanitarii Pricepuţi”, ajunge în 23 mai la ediţia cu numărul 54 în judeţul Covasna. La eveniment şi-au anunţat participarea 305 elevi, împărţiţi în 61 de echipe şi coordonaţi de 41 de cadre didactice. Dintre participanţi, 17 grupe sunt din rândul elevilor de liceu şi restul, de 44, de gimnaziu. Participanţii vin de la 36 de şcoli din judeţ. Concursul va avea loc, la fel ca în ediţiile anterioare, în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe.

„O să fie o probă teoretică şi patru probe practice. Pe rând, fiecare echipă va intra într-un cort şi va evalua situaţia dată, iar apoi trebuie să intervină în acordarea primului ajutor. Juriul va ţine cont şi va puncta foarte mult felul cum colaborează membrii echipei”, ne-a spus coordonatorul evenimentului, Lazar Andrea.

Chiar dacă la ediţia de anul trecut numărul participanţilor a fost mai mare, respectiv 84 de echipe cu peste 500 de elevi, înregistrând astfel un record în istoria evenimentului, nici numărul de anul acesta nu este de ignorat, având în vedere faptul că scopul acţiunii este de a le oferi elevilor şansa de a a-şi exersa, în regim de concurs, cunoştinţele în acordarea primului ajutor de bază.

Patru participanţi şi la concursul de design de tricouri

Începând de anul trecut, pentru ca evenimentul să fie şi mai interesant, organizatorii au lansat un concurs de design de tricouri, iar cel mai bun model este imprimat pe toate tricourile participanţilor la competiţie. Anul acesta au fost înscrise patru modele, iar juriul l-a ales pe cel mai bun dintre acestea. Câştigătorul concursului va fi premiat în cadrul festivităţii din 23 mai din Piaţa Centrală.

La nivelul judeţului, concursul este organizat de Crucea Roşie Covasna, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna. Competiţia „Sanitarii Pricepuţi” este organizată la nivel naţional încă din anul 1963, fiind astfel cea mai longevivă şi cunoscută activitate dedicată cunoştinţelor de acordoare a primului ajutor de bază.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.