ACTUALITATE 16 ianuarie 2018

Peste 30 de permise reținute de polițiștii covăsneni în ultima săptămână

de Iulia Drăghici - Taraș | 813 vizualizări

Sancțiunile aplicate de oamenii legii se ridică la aproape 155.000 de lei

Polițiștii covăsneni continuă să acționeze pentru menținerea siguranței publice și descurajarea celor care comit ilegalități, luând măsuri ferme atunci când constată abateri.

 În ultima săptămână polițiștii au intervenit la 213 evenimente, 72 dintre acestea fiind sesizări prin numărul de urgență 112. Au fost desfășurate 48 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost constatate 469 de fapte de natură contravențională. Valoarea sancțiunilor aplicate în urma acestor constatări este de 154.921 lei.

Pentru diverse abateri la regimul circulației pe drumurile publice, polițiștii au reținut 31 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

În ultima săptămână au fost sesizate 75 de fapte de natură penală, 21 dintre acestea fiind sesizări din oficiu, iar 19 persoane au fost depistate în flagrant delict în timpul săvârșirii unor infracțiuni.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultima săptămână, polițiștii au descoperit delicte silvice la Zagon, Ghelința, Brețcu, Vâlcele, Arcuș și Aita Mare. Astfel oamenii legii au depistat 9 persoane în flagrant delict, care au tăiat ilegal și sustras material lemnos din fondul forestier. Astfel, au fost ridicați în vederea confiscării aproape 10 metri cubi de material lemnos provenit din săvârșirea de fapte ilicite.

Polițiștii covăsneni au acționat și pe linie de circulație, pentru prevenirea producerii de accidente rutiere. Astfel, au fost constatate cinci infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, la Sfântu Gheorghe, Hăghig și Întorsura Buzăului - o infracțiune de conducere fără permis și patru de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Cea mai mare alcoolemie a avut-o un bărbat de 34 de ani în cazul căruia etilotestul a indicat 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii vor continua să acționeze pentru menținerea climatului de siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și pentru reducerea riscului rutier.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.