ACTUALITATE 9 septembrie 2021

Peste 3.000 de urgențe, în august, la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 987 vizualizări

Bilanțul lunii trecute mai arată și că rata mortalității e de două ori mai mică decât anul trecut 

La Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Covasna au ajuns în cursul lunii august 3.007 cazuri, din care 640 de pacienţi au fost copii. Numărul persoanelor care au fost internate după prezentarea la UPU a fost de 903 (dintre care 126 de copii). Datele furnizate de spital arată și că 70% dintre cazuri au fost rezolvate în secția UPU. 

Statistica Spitalului Județean mai arată și că în ultimele 7 zile, aici au fost înregistrate 206 internări și 259 de externări, cu o durată medie de spitalizare de 6 zile. 

Rată a mortalității a fost de 2,1%. „Este un indicator destul de bun, față de 4 sau 5% cât aveam anul trecut în plină pandemie”, a declarat, în acest context, directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás. 

Pe parcursul lunii august, la SJU Covasna s-au efectuat 7 trombolize. 

Totodată, în perioada vizată au avut loc și 6.639 de consultații în ambulatoriul de specialitate, din care 69 efectuate prin telemedicină. 

În cursul lunii august au fost 1.097 de persoane care au avut nevoie de spitalizare continuă, respectiv 485 spitalizare de zi. 

Au fost și aproape 300 de intervenții chirurgicale. „Din păcate avem și cazuri destul de multe de tumori în stadii avansate, traumatisme prin accident, agresiune, ulcere gastrice perforate”, a mai explicat directorul medical al SJU. 

În august, la spitalul județean s-au născut 85 de copii din 85 de nașteri. 

Pe secția de ATI au fost internați luna trecută 73 de pacienți, dintre care doar trei COVID pozitivi, doi din județul Covasna și unul din Brașov. 

În ceea ce privește numărul testelor PCR pentru depistarea noului coronavirus, în laboratorul spitalului s-au prelucrat aproape 1.250 de astfel de analize, din care patru au fost pozitive. 

August întotdeauna este o perioadă mai joasă din punct de vedere al activității pentru că e perioada de concedii. Dar în luna iulie am avut aproape 1.200 de cazuri externate, deci august nu e chiar o referință în această privință. În iulie am observat un trend de creștere”, a spus și managerul SJU, András-Nagy Róbert. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.