ACTUALITATE 29 ianuarie 2010

Peste 25 de milioane de lei – bani de drum

de Covasna Media | 630 vizualizări
Judeţul ar avea nevoie de această sumă pentru lucrări la drumuri. Din bugetul naţional ne-a revenit cea mai mică mică sumă din ţară – de 4,9 milioane de lei 29ian2010-asfaltAutorităţile din judeţ ar avea nevoie de mai bine de 25 de milioane de lei pentru drumurile din judeţ, în condiţiile în care până acum din bugetul de stat ne-au revenit 4,9 milioane de lei, cea mai mică sumă la acest capitol din toată ţara. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, ne-a declarat că aceşti bani ar ajunge pentru a rezolva problema deszăpezirilor şi plombările, dar ar acoperi

Judeţul ar avea nevoie de această sumă pentru lucrări la drumuri. Din bugetul naţional ne-a revenit cea mai mică mică sumă din ţară – de 4,9 milioane de lei

29ian2010-asfaltAutorităţile din judeţ ar avea nevoie de mai bine de 25 de milioane de lei pentru drumurile din judeţ, în condiţiile în care până acum din bugetul de stat ne-au revenit 4,9 milioane de lei, cea mai mică sumă la acest capitol din toată ţara.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, ne-a declarat că aceşti bani ar ajunge pentru a rezolva problema deszăpezirilor şi plombările, dar ar acoperi asfaltarea totală pentru numai 5 km de drum, pe când noi avem în judeţ peste 850 de km de drum judeţean, comunal şi naţional.

„Desigur, nu ne ajunge, este un program 577 guvernamental la care avem o datorie de 6,5 milioane de lei faţă de întreprinzători care au lucrat în 2009 pe aceste programe, dar au avansat în lucrări. Ne-a promis d-na ministru Udrea că plăteşte cu prioritate această datorie, şi în plus ne-ar trebui peste 250 de miliarde de lei vechi pentru a continua acest program şi finaliza aceste lucrări care sunt cuprinse şi începute”, a spus Tamas Sandor.

Drum cu prioritate

Tot legat de drumuri, conducerea CJ intenţionează să participe şi la programul de reabilitare de drumuri judeţene derulat de Ministerul Dezvoltării, care vizează reabilitarea a 10.000 de km pe nivel naţional.

Astfel, CJ are pregătite proiecte pentru  cel puţin 100 de km de drum judeţean care s-ar putea asfalta imediat.

În ceea ce priveşte drumurile naţionale, aici potrivit lui Tamas ministrul Berceanu a promis în urma unei întâlniri continuarea lucrărilor pe acele porţiuni nefinalizate.

„Toate drumurile sunt cu prioritate, dar din bani europeni ne apucăm de Covasna – Zăbala - Catalina – Tg.Secuiesc, un tronson de 19 km, din bani europeni -15,5 milioane de euro, şi o prioritate zero este drumul din Bixad – Balvanyos – Târgu-Secuiesc, la care avem depus un proiect european, dar acolo fondurile s-au epuizat şi acesta va fi prim proiect la acest program de 10.000 de km de drumuri judeţene”, a spus preşedintele CJ.

Tamas Sandor a subliniat că zona turistică Balvanyos şi Covasna sunt două priorităţi judeţene în turism, iar infrastructura de acolo trebuie să fie conectată.

Ana Sidon

Sursa foto: agenda.ro

Teme articol: bani asfaltări drum reparatii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dany, 29 ianuarie 2010
ar trebui luate masuri si pentru drumul proaspat asfaltat la iesirea din oras spre Brasov,unde asfaltul nou turnat incepe cu doua straturi de toata frumusetea de zici ca urci trepte cu masina,iar la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.