ACTUALITATE 11 ianuarie 2017

Peste 237.000 de lei colectați de Fundația Comunitară Covasna doar în 2016

de Iulia Drăghici - Taraș | 678 vizualizări

Bilanțul Fundației Comunitare Covasna pentru anul 2016 arată, pe scurt, cam așa: 237.330 de lei colectați pe plan local și coordonarea a peste opt proiecte dedicate comunității covăsnene. Cel mai reușit program al acestei organizații este Cardul Comunitar, care în anul care tocmai s-a încheiat a strâns 180.658 lei în fondul comunitar.

„Pentru anul 2017 fundația a planificat 10 programe, pentru a întări relațiile comunitare și colaborarea locală”, arată un comunicat de presă.

Prin intermediul aceleiași surse, coordonatorii fundației completează:

„În anul 2016 Fundația Comunitară Covasna a colectat pe plan local 237.330 lei, din care 227.273 lei a folosit pentru scopuri comunitare: 171.973 lei pentru programele „Fii activ pentru Covasna”, „Licitația Civilă”, „Youth Bank”, sprijinind proiecte civile și de tineret, pentru burse prin „Fondul pentru Talente din Ținutul Secuiesc”, pentru excursii școlare prin programul „Nu numai un loc pe hartă”, pentru donarea de puieți de pomi fructiferi autohtoni prin programul „Un pom pentru generația următoare”, precum și amenajarea unor terenuri de joacă și investiții publice prin programul „Card comunitar”.

Totodată fundația a sprijinit cu 55.300 lei persoane și organizații care au înaintat cereri către fundație în cursul anului. Suma cea mai consistentă a primit-o Formația Háromszék Táncegyüttes, sub forma Premiului publicului (21.000 lei), precum și Fundația Puskás Tivadar, pentru înființarea muzeului tehnic (16.000 lei). În 2016 fundația a investit 42.404 lei, prin proiecte finanțate (achiziționarea unui teren pentru pepinieră, realizarea seriei video despre meșteșuguri tradiționale, cu scopul comercializării acestora).

Fundația Comunitară Covasna a fost înființată în anul 2010 de zece întreprinzători locali și conducători de organizații civile, cu scopul de a ajuta și întări comunitatea locală. Fundația construiește pe încredere și gestionează resurse locale. Pentru realizarea programelor fundația are doi angajați permanenți, ajutați de cei unsprezece membri ai Consiliului de administrație. Informații detaliate despre fundație le găsiți pe pagina web www.hka.ro.

Cel mai reușit program al Fundației Comunitare Covasna este programul Card Comunitar, care și la nivel național este un program comunitar foarte apreciat. Din utilizarea cardului comunitar în 2016 s-au adunat 180.658 lei în fondul comunitar, din care contribuția principalului partener de program firma Bertis a participat cu 177.908 lei, ceea ce demonstrează puterea unității comunitare.

Fundațiile comunitare s-au extins exploziv la nivel mondial, în total sunt înregistrate 1.851 pe cele cinci continente. Prima s-a înființat în 1914, majoritatea (70%) au luat naștere în ultimii 25 de ani. Apariția rapidă și accentuată a acestora reflectă nevoia comunităților de a participa activ la dezvoltarea propriei vieți, la influențarea destinului propriu. În România la ora actuală există 16 fundații comunitare.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.