ACTUALITATE 2 aprilie 2019

VIDEO Peste 200 de vizitatori la Ziua Porților Deschise de la ISU

de Iulia Drăghici - Taraș | 549 vizualizări

S-a marcat împlinirea a 82 de ani de la înființarea detașamentului

Detașamentul de Pompieri din municipiul Sfântu Gheorghe, din cadrul ISU Covasna, a sărbătorit luni împlinirea a 82 de ani de la înființare cu un eveniment de tipul Ziua Porților Deschise. Pompierii i-au așteptat pe vizitatorii de toate vârstele cu prezentări ale tehnicii din dotare, dar și cu exerciții demonstrative.

„Fiecare început de aprilie este un prilej de sărbătoare pentru pompierii militari covăsneni. În acest an, pe data de 1 aprilie, se împlinesc 82 ani de la înfiinţarea Companiei de pompieri Sf. Gheorghe prin Ordinul de zi pe Comandament nr. 217 din 1 aprilie 1937. Aflată la început în compunerea structurilor regionale ale pompierilor militari, Compania fost integrată începând cu data de 1 octombrie 1968 în noul Grup de pompieri înfiinţat al judeţului Covasna. De-a lungul timpului, activităţile desfăşurate de către pompieri s-au diversificat, dar menirea acestora a rămas aceeaşi: salvarea vieţilor omeneşti”, informează ISU Covasna.

Cei mai mici au avut șansa de a vedea municipiul Sfântu Gheorghe de la înălțime, cu ajutorul autoscării pentru intervenție și salvare de la înălțime din dotarea ISU, dar și cum acționează pompierii alpiniști. Totodată, cei peste 200 de vizitatori, preşcolari, elevi de şcoală generală, dar şi de liceu au asistat „în direct” la un exercițiu amplu de descarcerare, urmat de stingerea unui incendiu.   

În final, un curcubeu micuț și-a făcut apariția în curtea pompierilor din Sfântu Gheorghe, peste chiotele de bucurie ale copiilor impresionați de tehnica și abilitățile salvatorilor covăsneni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.