ACTUALITATE 5 aprilie 2020

Peste 200 de covăsneni în carantină, iar alți 1.370 în izolare la domiciliu

de Iulia Drăghici - Taraș | 1558 vizualizări

Bilanțul național al zilei de duminică aduce cifre îngrijorătoare pentru județul Covasna. Dacă sâmbătă erau confirmate 38 de cazuri, cifra din 5 aprilie a crescut cu nouă pacienți nou depistați și a ajuns astfel la 47. Autoritățile județene mai informează și că peste 200 de covăsneni sunt în carantină și alți 1.370 în izolare la domiciliu.

Până astăzi, 5 aprilie, pe teritoriul județului, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, au fost confirmate 47 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), de la ultimul comunicat fiind înregistrate alte 9 cazuri de îmbolnăvire.

La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, se află în carantină instituționalizată 202 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1370 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat, pentru că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, 465 persoane au ieșit din autoizolare”, a transmis Prefectura duminică într-un comunicat de presă.

Totodată, alte peste 80 de sancțiuni au fost aplicate celor care au fost depistați de oamenii legii că nu respectă măsurile de restricționare a circulației.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 155.000 lei.

Cele 82 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației”, a mai precizat Prefectura.

Conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, sâmbătă, în carantină instituționalizată se aflau 126 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), iar alte 1.645 erau sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Totodată, pentru că prezentau o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din autoizolare 391 persoane.

Tot bilanțul de sâmbătă arăta că  oamenii legii au aplicat 114 sancțiuni contravenționale unor persoane care nu au respectat măsurile dispuse de autorități, în valoare totală de 298.300 lei.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire la nivel național. În total sunt confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.