ACTUALITATE 12 decembrie 2011

Peste 100 de km de drum, reabilitaţi în ultimii ani în Covasna

de Agerpres | 145 vizualizări

Peste 100 de kilometri de drum au fost reabilitaţi în ultimii doi ani în judeţul Covasna, a declarat luni preşe dintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamás Sándor.

Acesta a menţionat că trei dintre cele mai importante artere de circulaţie din judeţ au fost acoperite cu trei straturi de asfalt.

„Este vorba despre DN 12 Chichiş - Bixad unde s-au făcut lucrări pe o lungime de 42 de kilometri, DN 11 B Târgu Secuiesc - Cătruşa - Miercurea Ciuc, aproape 20 de kilometri şi DN 2 D Tinoasa - Ojdula -Focşani, tot 20 de kilometri, care va fi finalizat anul viitor“, a spus Tamás Sándor.

La capitolul drumuri judeţene, preşedintele CJ a amintit DJ 121, ce face legătura între municipiul Târgu Secuiesc şi staţiunea Covasna, care a fost „reconstruit din temelie“ pe o distanţă de aproape 17 kilometri. Lucrările de reparaţii sunt finanţate din fonduri europene cu aproape 15 milioa ne de euro şi urmează să se încheie în primăvara anului viitor.

Tamás Sándor a mai menţionat că pentru refacerea drumurilor comunale s-au investit anul acesta aproape 10 milioa ne

de lei.

„Am făcut drum asfaltat în sate care nu au văzut până acum niciodată asfalt, cum ar fi Casinul Mic, Icafalău sau Leţ“, a spus Tamás Sándor. Acesta a mai adăugat că „priorităţile numărul unu“ ale anului viitor sunt repararea şoselelor judeţene ce fac legătura între localităţile Bixad-Balvanyos-Târgu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe - Ilieni - Braşov, precum şi refacerea drumului şi podului de la Aita Mare. Tamas Sandor a conchis că drumurile pline de gropi, care au adus în ultimii ani o faimă proastă judeţului, sunt de domeniul trecutului, Covasna numărându-se la ora actuală printre judeţele cu cele mai bune şosele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.