ACTUALITATE 10 martie 2016

Peste 10% dintre elevii covăsneni sunt scutiţi de sport

de Iulia Drăghici - Taraș | 234 vizualizări

Inspectorul şcolar general din Covasna, Kiss Imre, a dezvăluit că peste 10% dintre elevii covăsneni sunt scutiţi medical de orele de educaţie fizică şi sport. Rezultatele raportului cerut de Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna arată că în total 772 de elevi din judeţ au scutire medicală care le permite să nu participe la orele de sport.

Raportul arată faptul că pe semestrul I din anul şcolar 2015/2016, 136 de copii din clasele 0-IV, adică 1,20% dintre elevi, au scutire medicală. La clasele V-VIII, 244 de elevi, respectiv 2,86%, deţin documentul care le permite să nu participe la orele de sport. De asemenea, 392 de liceeni, adică 6,18% dintre elevii claselor IX-XII din judeţ, sunt scutiţi total de efortul fizic.

„Toată lumea vorbeşte despre importanţa orelor de educaţie fizică şi se fac chiar şi dezbateri pe această temă. Totuşi, noi ne mirăm şi ne întrebăm de ce avem aşa de mulţi copii scutiţi de la orele de sport? Chiar dacă ar trebui să admitem că toate scutirile sunt motivate, acest lucru, oricum, ne pune pe gânduri. Cred că dacă s-ar face un studiu la nivel de ţară, atunci situaţia ar fi mult mai alarmantă”, a spus Kiss Imre.

Inspectorul şcolar general a precizat că, în opinia lui, scutirile medicale pentru orele de sport de obţin prea uşor. „Am cerut acest raport pentru că am considerat că ar fi bine să avem date exacte despre fiecare aspect care vizează educaţia. Această măsurătoare arată că lucrurile nu stau bine. Cred că deşi unele scutiri sunt obţinute pe motive întemeiate, tind să cred şi că, pe de altă parte, aceste documente de obţin mult prea uşor”, a concluzionat Kiss Imre.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.