ACTUALITATE 16 aprilie 2013

Permisele auto se acordă prea ușor?

de Székely Emőke | 659 vizualizări

Numărul mare de accidente rutiere de la sfârșitul săptămânii trecute strică statistica bună a IPJ Covasna. Adjunctul șefului IPJ, Silviu Stoenescu, spune că în primele 3 luni ale anului au fost înregistrate 3 decese în urma unor accidente de circulație, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut nu a murit nimeni pe șoselele din județ.

„Nu este un lucru obișnuit să avem atât de multe accidente rutiere, acest sfârșit de săptămână a fost atipic din acest punct de vedere. Cauzele accidentelor au fost consumul de băuturi alcoolice, neadaptarea vitezei la condițiile de drum și neatenția. Poate că permisele de conducere se acordă prea ușor, nu mai sunt acele examene care s-au susținut pe vremuri cu probe la poligon, conducere pe timp de zi, conducere pe timp de noapte, testări, pretestări etc. E adevărat că și numărul mașinilor a crescut, iar acestea sunt din ce în ce mai puternice în condițiile în care infrastructura rutieră nu este adecvată peste tot...” – este de părere Silviu Stoenescu.

Acesta a precizat că un rol esențial în prevenirea accidentelor rutiere îl constituie și educația rutieră, care în școli nu mai este așa cum a fost pe vremuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.