ACTUALITATE 24 martie 2022

Percheziții într-un dosar de braconaj, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă fără drept

de Iulia Drăghici - Taraș | 4224 vizualizări

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, față de doi bărbați, ambii în vârstă de 43 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de braconaj  nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă fără drept.

Astfel la data de 22 martie a.c. polițiștii au pus în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza județului Covasna.

În urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate: o armă letală calibrul  22 LR., prevăzută cu lunetă, deţinută illegal, 44 de cartușe de calibrul 22 LR., deţinute illegal, 2 dispozitive destinate sau adaptate diminuării zgomotului cauzat prin arderea unei încărcături, interzis a fi deținute de către persoane fizice ( amortizoare de sunet ), un dispozitiv cu termoviziune, un dispozitiv de ochire tip ,,aimpoint”, 2 adaptoare destinate unui dispozitiv de vedere în infraroșu ce fac posibilă atașarea acestuia la lunetele aferente unor arme și care împreună cu acestea constituie un sistem de ochire pe timp de noapte, interzis a fi deținut de către persoane fizice, 3 laptopuri, 2 telefoane mobile, un aparat de fotografiat și un acumulator destinat unui dispozitiv de vedere în infraroșu.

Totodată, au mai fost ridicate și 13 piei de vânat provenite de la mai multe specii (căprior, lup, șacal, pisică sălbatică, râs, cerb), 37 de trofee de tip cranii cu coarne (căprior și cerb), 2 lanterne utilizate la vânătoare, prevăzute cu sisteme magnetice de prindere pe armă și 631 de bucăți de cartușe de diverse calibre.

Perchezițiile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale.

Precizăm că, pe întregul parcurs al procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.