ACTUALITATE 2 martie 2016

Percheziție în județul Covasna în dosarul unor firme fantomă

de Sever Ioan Miu | 505 vizualizări

O percheziție, organizată sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Mureș, s-a desfășurat miercuri dimineața  la o societate comercială din județul Covasna.

„Perchezițiile din județul Covasna au avut loc la o societate comercială care avea ca obiect de activitate construcțiile”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Andreea Pop. Reprezentantul IPJ nu a putut să ne dea informații cu privire la localitatea în care a avut loc percheziția și a precizat că încă nu știe dacă acțiunea s-a finalizat și dacă va exista un mandat de aducere din județul Covasna. IPJ Covasna a confirmat că a existat o percheziție în județ.

Acțiunile s-au desfășurat concomitent și în județele Mureș, Harghita, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti, la domiciliile membrilor unui grup suspectat de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Potrivit unui comunicat al Poliției, în 2014 și 2015, mai multe persoane din Mureș și Harghita s-ar fi folosit de cetățeni unguri pentru a înființa societăți comerciale, prin intermediul cărora „ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani”.

„Cetățenii maghiari erau aduși, pe numele acestora erau înființate societățile, iar ulterior, după înființarea acestora, persoanele în cauză, fără posibilități materiale, se întorceau în Ungaria. Iar administrarea firmelor era făcută tot de către persoanele cercetate de către polițiști”, ne-a detaliat reprezentantul Poliției mureșene.

Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15 milioane de lei. În urma percheziţiilor vor fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor. La acțiunile din cele opt județe au participat  170 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.