ACTUALITATE 20 aprilie 2010

Pentru prima oară, distincţiile PRO URBE, votate în liniște

de Covasna Media | 140 vizualizări

Acordarea premiilor PRO URBE este nelipsită și în acest an din cadrul programului dedicat Zilelor Sfântu Gheorghe, hotărârea cu cei patru premiați fiind adoptată ieri, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local (CL).

Pentru prima dată în ultimii ani, consilierii locali nu s-au mai certat și nu au mai contestat numele celor propuși a fi distinși în acest an, propunerile fiind votate în liniște.

Titlul PRO URBE este considerat a fi una dintre cele mai înalte distincții pe care municipalitatea din Sfântu Gheorghe o acordă anual cu ocazia Zilelor Oraşului.

Distincțiile se acordă în semn de recunoaştere, sub formă de titlu onorific „PRO URBE”, unor personalități marcante care au desfăşurat activități în folosul oraşului şi al locuitorilor săi, și care au dobândit reputație şi recunoaştere generală. Acordarea acestui premiu onorific reprezintă totodată o recunoaştere morală şi civică a celor premiați.

Cei patru – a căror identitate am fost rugați de organizatori să nu o dezvăluim pentru a reprezenta o surpriză – sunt trei persoane din rândul comunității maghiare și una din rândul comunității românești, aceasta din urmă fiind propusă de Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.